lauantai 28. marraskuuta 2015

Iltalehti: Vastaanottokeskuksen asukkaita mukana yhteenotoissa - 17-vuotias loukkaantui

Iltalehti: Vastaanottokeskuksen asukkaita mukana yhteenotoissa - 17-vuotias loukkaantui 28.11.2015
Uusi Suomi: 17-vuotiaaseen tyttöön käytiin käsiksi – Vastaanottokeskus huolestui

Perjantaina Heinolan torilla tapahtui kaksi yhteenottoa, joissa oli osallisena Viittakiven vastaanottokeskuksen asukkaita ja paikallisia nuoria naisia.

Perjantaina alkuillasta Heinolan torilla tapahtui välikohtaus, jossa kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään käyneen käsiksi 17-vuotiaaseen tyttöön. Miehistä kaksi on täysi-ikäisiä ja yksi on alaikäinen. He asuvat vastaanottokeskuksessa. Tapahtumiin liittyi alkoholin käyttöä ja mahdollisesti lähentelyä, jonka yhteydessä tyttö loukkasi itsensä.

Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni miehistä kaksi, jotka kuljetettiin Lahden poliisiasemalle pahoinpitelystä epäiltyinä.

Toisessa tapauksessa alaikäinen vastaanottokeskuksessa asuva poika juotti nuorelle tytölle alkoholia ja lähenteli häntä.

Vastaanottokeskuksen henkilöstö pitää lauantaina tapahtuneesta turvapaikanhakijoille tiedotus- ja koulutustilaisuuden.

- Suhtaudumme tapahtumaan erittäin vakavasti. Tulemme kertomaan selkeästi turvapaikanhakijoille, että tällainen toiminta on Suomessa lainvastaista ja sillä on vakavat seuraukset, kertoo Viittakivi Oy:n toimitusjohtaja Harri Sarjanoja.

Poliisi tutkii tapauksia.

- Tiedotamme asiasta myöhemmin, kun saamme poliisilta lisätietoa, Sarjanoja kertoo.

Perjantaina alkuillasta Heinolan torilla tapahtui välikohtaus, jossa kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään käyneen käsiksi 17-vuotiaaseen tyttöön. Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni kaksi miehistä, jotka kuljetettiin Lahden poliisiasemalle pahoinpitely-rikoksesta epäiltyinä. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua tarkemmin viikonlopun ja alkuviikon aikana.

________________________________

Uusi Suomi: 17-vuotiaaseen tyttöön käytiin käsiksi – Vastaanottokeskus huolestui

Heinolassa vastaanottokeskusta pyörittävä Setlementtiliitto suhtautuu vakavasti lähentelytapauksiin, joissa on ollut mukana vastaanottokeskuksen asukkaita.
Poliisi otti perjantaina kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joiden epäillään käyneen Heinolan torilla käsiksi 17-vuotiaaseen tyttöön. Tapausta tutkitaan pahoinpitelyrikoksena.

Poliisi puhuu tiedotteessaan vain ulkomaalaistaustaisista miehistä, mutta asiasta jo aiemmin tiedottanut Setlementtiliitto vahvistaa, että kiinniotetut ovat turvapaikanhakijoita.

Setlementtiliiton mukaan kaksi täysi-ikäistä ja yksi alaikäinen mieshenkilö vastaanottokeskuksesta olivat olleet tekemisissä 17-vuotiaan paikallisen nuoren naisen kanssa.

– Mukana on ollut alkoholia ja mahdollisesti lähentelyä, missä yhteydessä nuori nainen on loukannut itsensä, liitto kertoo tiedotteessaan.

Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni kaksi miehistä, jotka kuljetettiin Lahden poliisiasemalle pahoinpitelyrikoksesta epäiltyinä.

Toisessakin Heinolan torilla perjantaina sattuneessa välikohtauksessa oli Setlementtiliiton mukaan mukana vastaanottokeskuksen asukas. Alaikäinen turvapaikanhakija oli ”juottanut nuorelle tytölle alkoholia ja lähennellyt häntä”.

Setlementtiliitto harjoittaa vastaanottokeskustoimintaa konserniin kuuluvan Viittakivi Oy:n nimellä. Vastaanottokeskuksen henkilöstö pitää lauantaina tapahtuneesta turvapaikanhakijoille tiedotus- ja koulutustilaisuuden.

– Suhtaudumme tapahtumaan erittäin vakavasti. Tulemme kertomaan selkeästi turvapaikanhakijoille, että tällainen toiminta on Suomessa lainvastaista ja sillä on vakavat seuraukset, kertoo Viittakivi Oy:n toimitusjohtaja Harri Sarjanoja.