perjantai 27. marraskuuta 2015

Iltalehti: Halla-aho: Terroritekoja ja raiskauksia tapahtuu jatkossakin, ellei toimita

Iltalehti: Halla-aho: Terroritekoja ja raiskauksia tapahtuu jatkossakin, ellei toimita 27.11.2015

Jussi Halla-ahon (ps) mukaan ainoa tapa taistella maahanmuuton mukanaan tuomia uhkia vastaan on tiukka maahanmuuttopolitiikka.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho pitää Euroopan suurimpana uhkatekijänä hallitsematonta maahanmuuttoa. Halla-aho muistuttaa, että Euroopassa on suuri ja nopeasti kasvava muslimiväestö, jonka keskuudessa äärimmäisillä islamin tulkinnoilla on varsin paljon kannatusta.

- Tällaisten terrori-iskujen toteuttamiseen tarvitaan kuitenkin vain muutamia yksittäisiä ihmisiä. Uskon kyllä, että näitä iskuja tulee tapahtumaan jatkossakin, Halla-aho huokaa.

Suomen turvallisuustilanteesta ei Halla-ahon mukaan ole kuitenkaan syytä olla erityisen huolissaan.

- Suomeen tuskin tällä hetkellä sen enempää kuin muinakaan lähihistorian hetkinä kohdistu mitään akuuttia turvallisuusuhkaa.

Halla-ahon mukaan hallittu maahanmuutto ja tiukka maahanmuuttopolitiikka on paras ja ainoa tapa puuttua terrorismin kaltaisiin uhkiin.

- Me emme taistele nyt ainoastaan Isisiä tai muita yksittäisiä terroristiorganisaatioita vastaan, vaan tässä on vastapuolena uskonsotaa käyvät ihmiset. Jos terroristin motiivina on sokea usko, tällaiseen ihmiseen on vaikeaa vaikuttaa esimerkiksi rikosoikeudellisilla seuraamuksilla, koska niillä ei ole minkäänlaista pelotevaikutusta.

Jyrkempi käytäntö

Suomessa on lyhyen ajan sisällä tapahtunut useita turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäiltyjä raiskauksia. Halla-ahon mukaan kyseessä ei ole mikään uusi ilmiö, vaan kyseisiä tapauksia on ollut pitkin kuluvaa vuotta ja myös viime vuoden puolella.

- Tiedämme oikeuslaitoksen tilastoista, että muslimimaista tulleet ihmiset ovat räikeällä tavalla yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa, ja nämä ihmiset ovat pääsääntöisesti tulleet Suomeen turvapaikanhakijoina.

Näitä tapauksia sattuu paljon sekä Suomessa että muualla Euroopassa, eikä pidä uskotella itselleen, että ne olisivat loppumassakaan, Halla-aho painottaa.

Halla-aho näkee ratkaisuna turvapaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin huomattavasti nykyistä jyrkemmän käytännön kehittämisen. Vakavista rikoksista tuomitut ulkomaalaiset olisi karkotettava Suomesta.

- Tällaisten ihmisten tapauksissa ei pitäisi pohtia sitä, onko karkottaminen kohtuutonta tai onko heillä mahdollisesti perhesiteitä Suomessa.