maanantai 23. marraskuuta 2015

Keskisuomalainen: "Peppu, polvet, varpaat..." – Turvapaikanhakijat opettelevat suomea laulellen

Keskisuomalainen: "Peppu, polvet, varpaat..." – Turvapaikanhakijat opettelevat suomea laulellen 23.11.2015

Punaisen Ristin vastaanottokeskuksessa Saarijärvellä turvapaikanhakijoiden arkielämään kuuluu muun muassa suomen kielen opetusta. Uuden kielen opettelu on monille vaikeaa, varsinkin jos edes länsimaiset aakkoset eivät ole tuttuja.

Opiskelun ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää. Opettaja Inkeri Riihinen hauskutti Mellikan leirikeskukseen majoittuneita afgaani- ja kurdimiehiä suomen kielen tunnilla opettamalla heille kehon osia lastenlaululla. Siinä jumpattiin sanojen mukaan: pää, olkapäät, peppu, polvet, varpaat...

Saarijärven vastaanottokeskuksessa on nyt 310 turvapaikanhakijaa, jotka odottavat turvapaikkahakemustensa käsittelyä. He ostavat itse raaka-aineet ruokiinsa ja valmistavat ateriansa sekä huolehtivat siivouksista ja pesevät pyykkinsä. Osa asukkaista käy usein onkimassa Ahvenlammesta kaloja ruuaksi.

Yhteyksiä muualle hoidetaan kännyköillä. Aikaa jää myös muun muassa liikuntaharrastuksille. Katso oheisesta kuvasarjasta, millaista elämää Saarijärven vastaanottokeskuksessa vietetään. Kuvasarjaan pääset klikkaamalla tästä.

Lue lisää Saarijärven vastaanottokeskuksen elämästä maanantain Keskisuomalaisesta.