keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Yle: SPR vuokraa Raumalla kerrostalon hintakohusta huolimatta: "Taso tyydyttää"

Yle: SPR vuokraa Raumalla kerrostalon hintakohusta huolimatta: "Taso tyydyttää" 25.11.2015

Suomen Punainen Risti avaa suunnitelmiensa mukaan vastaanottokeskuksen Raumalle kerrostaloon julkisuuskohusta huolimatta. Kerrostalon omistava yhtiö on aiemmin saanut hovioikeudelta tuomion ylisuuren vuokran perimisestä.

Suomen Punainen Risti jatkaa valmisteluja vastaanottokeskuksen perustamiseksi Raumalle kerrostaloon Lonsin alueelle. SPR vuokraa koko kerrostalokiinteistön Majoitus Oy Lonsinkalliolta.

Raumalla Lonsin alueelle sijaitsevassa kerrostalossa on noin sata asuntoa ja tilaa noin 250 turvapaikanhakijalle.

Hintatietoja ei julkisuuteen

Iltalehti nosti äskettäin esille kerrostalon omistavan yhtiön hovioikeudelta saaman tuomion, jonka mukaan yhtiö oli laskuttanut ylisuurta hintaa huoneista, joihin oli majoitettu Olkiluoto kolmosen ydinvoimalatyömaan työntekijöitä.

SPR:n Satakunnan piirin vt. toiminnanjohtaja Kari Petäjä sanoo, että yrityksen taustat on tutkittu ja että hintataso tyydyttää.

– Hintataso on meitä ja maahanmuuttovirastoa tyydyttävällä tasolla. Tällä hetkellä mennään edelleen niin, että tilat siirtyvät vuoden alussa meidän toimintamme käyttöön, Petäjä vakuuttaa.

SPR on sopinut Maahanmuuttoviraston kanssa, että yksittäisten kohteiden hintatietoja ei kerrota julkisuuteen.

Edellytyksenä nuhteettomuus

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on linjannut, että Maahanmuuttovirasto edellyttää täydellistä nuhteettomuutta yhteistyökumppaneiltaan.

– Totta kai sitä selvitetään, Petäjä sanoo.

Hän kuitenkin toteaa, että yritys on tuomionsa kärsinyt, eikä ole liiketoimintakiellossa ja pystyy jatkamaan toimintaansa.