perjantai 13. marraskuuta 2015

Yle: Sampo Terho: Tarvitaanko turvapaikkakulujen kattamiseen maahanmuuttovero?

Yle: Sampo Terho: Tarvitaanko turvapaikkakulujen kattamiseen maahanmuuttovero? 13.11.2015

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo, että maahanmuutto on ylittänyt Suomen kantokyvyn.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii hallitusta kiirehtimään toimia, joilla turvapaikkahakemusten valitukset saataisiin käsiteltyä nopeammin.

Puolue väittää tiedotteessaan, että Suomeen pelkästään tänä vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista kertyy tulevaisuudessa miljardiluokan kustannukset.

– Kukaan ei tiedä, miten edes nykyisistä maahanmuuton kustannuksista selvitään: velalla, lisäleikkauksilla vai maahanmuuttoverolla, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) kysyy tiedotteessa.

Eduskuntaryhmä väläyttää muun muassa turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan korvaamista pelkällä ylöspidolla ja avun lisäämistä lähtöalueilla.

Useampi ministeri on väläyttänyt myös pikakäännytyksiä Ruotsista tuleville turvapaikanhakijoille, viimeksi eilen Hanna Mäntylä (ps.).

SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar arvostelee, että pikakäännytykset olisivat perusoikeuksien vastaisia ja tulisivat kalliiksi. Razmyar ihmettelee mitä kautta Suomeen pitäisi tulla, jos ei maata pitkin.

– Toivottavasti kukaan ei edellytä, että Suomeen pitäisi saapua Itämeren yli kumiveneellä, Razmyar kirjoittaa tiedotteessaan.