perjantai 23. huhtikuuta 2010

Aamulehti: Valvontaisku: Poliisi ratsasi thai-hierontapaikkoja, pitserioita ja erotiikkaravintoloita

Aamulehti: Valvontaisku: Poliisi ratsasi thai-hierontapaikkoja, pitserioita ja erotiikkaravintoloita 23.4.2010

Pirkanmaan poliisi teki torstaina valvontaiskun yli 20 thai-hierontapaikkaan, pitseriaan ja erotiikkaravintolaan.

Suurimmalla osalla työntekijöistä oli oleskelulupa-asiat kunnossa, mutta kahden henkilön papereita ja maassa olon perusteita joudutaan selvittelemään. Toinen henkilöistä otettiin kiinni, ja hänen epäillään olevan laittomasti maassa.

- Tulos oli ihan oletettu siihen nähden, että tarkastimme näin monta paikkaa ja tiedämme, että Suomessa oleskelee laittomasti noin 6 000-7 000 henkilöä, rikoskomisario Ari Luoto Pirkanmaan poliisista sanoo.

Luodon mukaan torstaina suoritetun ulkomaalaisvalvonnan syynä oli se, että EU-alueella on paljon paperittomia ja väärillä papereilla ja perusteilla olevia henkilöitä.

- Lähdimme katsomaan, miltä tilanne näyttää Tampereella päiväsaikaan, Luoto sanoo.

Valvontaiskuissa tavattiin myös joitakin etsintäkuulutettuja henkilöitä, mutta Luoto kuvailee, että etsintäkuulutuksissa ei ollut kyse mistään isoista jutuista.

Poliisin lisäksi valvontaiskuissa olivat mukana tulli sekä raja- ja työsuojeluviranomaisia. Luodon mukaan nimenomaan työsuojeluasioissa oli puutteita melkein jokaisessa paikassa.

- Pitserioissa oli aika paljon puutteita. Esimerkiksi työntekijälistoja puuttui, työsopimuksia ei välttämättä ollut tehty ja palkkauksessa oli epäselvyyksiä. Tällaisia asioita nousi selkeästi esiin, Luoto tiivisti valvontaiskujen saldoa.