perjantai 23. huhtikuuta 2010

Nelonen: Nettikeskustelun valvontaa halutaan lisätä rajusti

Nelonen: Nettikeskustelun valvontaa halutaan lisätä rajusti 23.4.2010

Oikeusministeriö haluaa lisätä internetin keskustelupalstojen ylläpitäjien vastuuta rasistisen keskustelun kitkemiseksi palstoilta. Ministeriö hahmottelee rikoslakiin lisäystä, jonka mukaan ylläpitäjillä olisi velvollisuus valvoa keskustelupalstan viestintää. Suomen suurimman keskustelufoorumin mukaan lainmuutos sulkisi kaikki internetin suomalaiset keskustelupalstat.

Kansalaisten sähköisia oikeuksia puolustava yhdistys pelkää, että rasistisen kirjoittelun suitsiminen olisi vain alkusoittoa laajemmalle sensuurille.

-- Thaimaassa aloitettiin sillä, että sensuroidaan ensin pornoa ja rasismia ja kaikkien pahoina pitämiä asioita, mutta sitten hyvin nopeasti se sitten laajenee kaikkeen muuhunkin, kertoo EFFI ry:n hallituksen jäsen Virpi Kauko.

-- Mikäli tämä lakiehdotus toteutuisi ehdotettuna, niin kaikki suomalaiset verkkoyhteisöt kuolisivat pois, koska kukaan verkkoyhteistö ei pysty ottamaan tällaista valvontavastuuta. Internetissä liikkuu miljoonia ja miljoonia viestejä päivittäin, Suomi24:n toimitusjohtaja Pasi Ilola.

Mitä mieltä sinä olet? Kuka on vastuussa netin törkykirjoittelusta, ylläpitäjä vai kirjoittaja? Anna kommenttisi. Samalla voit katsoa videolta, miten tähän kysymykseen vastasi kaksi kansanedustajaa.