maanantai 24. toukokuuta 2010

YLE: Seinäjoen viikonlopun tapahtumia tutkitaan rasistisina

YLE Pohjanmaa: Seinäjoen viikonlopun tapahtumia tutkitaan rasistisina 24.5.2010
Ilkka: Pakolaiskuraattori huolissaan maahanmuuttajien puolesta

Seinäjoella tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä kaksi ulkomaalaisiin kohdistunutta välikohtausta. Poliisin mukaan kumpaakin välikohtausta leimaavat rasistiset piirteet.

Etelä-Pohjanmaan poliisi tutkii viikonvaihteessa Seinäjoella tapahtuneita ulkomaalaisiin kohdistuneita tapauksia rasistisina rikoksia. Poliisin mukaan kumpaakin välikohtausta leimaavat rasistiset piirteet.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kolme miestä tunkeutui ravintolaan rautaputkilla varustautuneena. Miehet olivat puhuneet henkilökunnalle rasistisesti sekä lyöneet heitä ja hajoittaneet paikkoja. Poliisilla on tekijäkaartista tietoa ja yhden henkilöllisyys on tiedossa.

Samana yönä kaksi miestä kävi ulkomaalaisen seurueen kimppuun Seinäjoen keskustassa. Poliisilla on myös tämän välikohtauksen tekijöistä vahva epäily.

_______________________________________________

Ilkka: Pakolaiskuraattori huolissaan maahanmuuttajien puolesta

Viime viikonloppuinen hyökkäys seinäjokelaiseen kebab-pizzeriaan herätti kysymyksen jatkosta. Seinäjoen kaupungin pakolaiskuraattori Merja Kaura ei ole tähän mennessä kuullut, että pakolaisia kohtaan olisi osoitettu väkivaltaa. Jatko kuitenkin huolestuttaa.

Oliko tuo nyt avaus? Mielenkiinnolla seuraan, mitä tapahtuu, Kaura toteaa.