tiistai 25. toukokuuta 2010

Ilta-Sanomat: Thorsin tappouhkaustutkinta loppusuoralla

Ilta-Sanomat: Thorsin tappouhkaustutkinta loppusuoralla 25.5.2010

Keskusrikospoliisi on saaamassa tutkimuksensa valmiiksi maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin (r) netissä saamasta tappouhkauksesta.

Tiettävästi poliisilla on kaksi samankaltaista muutakin uhkausta, jotka on nostettu samaan pakettiin.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Göran Wennqvist krp:stä myöntää, että laajassa kartoituksessaan poliisi on törmännyt monenlaisiin uhkauksiin ja jyrkkiin keskustelumielipiteisiin.

Yksi mielenkiintoinen kysymys on, kuka kantaa vastuun, jos joku on avannut sivun, jonne muut heittelevät jyrkkiä, loukkaavia mielipiteitään. Tiettävästi tulilinjalle on näin joutunut useita julkisuuden henkilöitä ja tasavallan presidentti Tarja Halonenkin.

Krp:n pääjuttu liittyy kuitenkin ministeri Thorsiin ja hänen maahanmuuttopolitiikkaansa. Entinen Urjalan kunnan varavaltuutettu ilmoitti nimellään, että hän on valmis istumaan kaksi vuotta vankilassa ministeri Thorsin taposta.

Jo pitkään on julkisuudessa ihmetelty nimimerkeillä kirjoittavien nettikeskustelijoiden usein varsin suorasukaisia loukkauksia, joihin ei tunnuta löytävän vastuuhenkilöitä.

Oikeusoppineiden mukaan loukkaukset netissä voidaan kuitenkin täysin rinnastaa vastaaviin toimiin esimerkiksi sanomalehdissä.