torstai 5. marraskuuta 2015

Suur-Keuruu: Vastaanottopäätöksestä valitus ja tutkintapyyntö Petäjävedellä

Suur-Keuruu: Vastaanottopäätöksestä valitus ja tutkintapyyntö Petäjävedellä 5.11.2015

Petäjäveden kunnan päätös turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta kuntaan on poikinut sekä Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle tehdyn kunnallisvalituksen että eduskunnan oikeusasiamiehelle tehdyn tutkintapyynnön. Tutkintapyynnön on jättänyt kunnan vesilaitoksen vastaava hoitaja Sami Vuoksenranta.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle lähetetty tutkintapyyntö koskee kunnanjohtaja Teppo Sirniön kommentteja. Pyynnön jättäjän mukaan Sirniö on julkisesti vaatinut kunnan työntekijöitä olemaan kanssaan samaa mieltä vastaanottokeskusasiassa. Ehdottoman lojaliteetin vaatiminen ei pyynnön jättäjän mukaan kuulu kunnanjohtajan toimenkuvaan.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia on kirjannut tutkintapyynnön ja lähettänyt asiaa koskevat asiakirjat kuntaan lausunnolle. Kunnan vastauksen määräaika umpeutuu 18. joulukuuta.

Hallinto-oikeudelle torstaina 5. marraskuuta jätetyssä kunnallisvalituksessa katsotaan valtuuston tehneen 5.10.2015 päätöksensä vastaanottokeskuksen perustamisesta puutteellisten ja osittain väärien tietojen varassa.

Epäkohdat koskevat valituksen mukaan oletettuja tuottoja kunnalle. Valituksessa katsotaan, että kaikkia kunnalle koituvia kuluja ei ole päätöksessä otettu huomioon. Valituksen mukaan päätös on lisäksi pantu täytäntöön ennen virallisen valitusajan umpeutumista.