torstai 15. huhtikuuta 2010

Uusi Suomi: Urpilaisen puheet suututtivat - ”Suvaitsematonta”

Uusi Suomi: Urpilaisen puheet suututtivat - ”Suvaitsematonta” 15.4.2010
Vihreä Lanka: Demarien mamupuheet ajoivat ehdokkaan pois listoilta
Helsingin Sanomat: Sdp:n maahanmuuttolinja johti kansanedustajaehdokkaan vetäytymiseen

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen maahanmuuttolinjaukset näyttävät maksaneen demareille ainakin yhden eduskuntavaaliehdokkaan. Nurmijärveläinen SDP:n kunnanvaltuutettu Ana María Gutiérrez Sorainen ilmoittaa Uuden Suomen blogissaan, ettei hän enää ole puolueen käytettävissä ensi kevään eduskuntavaaleissa.

- Syynä on se, että en voi hyväksyä puoluejohdon julkisuudessa esittämää suvaitsematonta maahanmuuttopoliittista linjaa. Ikäväkseni olen havainnut tällä linjalla kaikupohjaa myös puolueen jäsenistössä, Gutiérrez Sorainen toteaa blogissaan.

Hän kertoo Uudelle Suomelle pysyvänsä nykyisessä valtuustoryhmässä - ainakin toistaiseksi.

- Mutta tulevaisuudesta en tiedä. Saa nähdä. Jos mitään ei tapahdu, voin harkita siirtymistä toiseen puolueeseen, Gutiérrez Sorainen sanoo.

- Maassa maan tavalla sanontaa on perusteltu sillä, että se on perinteinen sanonta. Näin se on, mutta sillä on nykypäivänä eri merkitys. Minun mielestäni se tarkoittaa sitä, että isäntä käskee: "ole nätisti tai lähde pois". Sitä minä en hyväksy. Ajatukseni lähtee päinvastoin siitä, että kun me kaikki toimimme ja teemme töitä yhdessä, me olemme tasa-arvoisia.

___________________________________________________

Vihreä Lanka: Demarien mamupuheet ajoivat ehdokkaan pois listoilta

Ana María Gutiérrez Sorainen ei halua enää olla Sdp:n ehdokas eduskuntavaaleissa. Taustalla ovat sosiaalidemokraattien maahanmuuttopoliittiset linjaukset.

”Ilmoitan, että en enää ole käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaaksi sosiaalidemokraattien listoilta. Syynä on se, että en voi hyväksyä puoluejohdon julkisuudessa esittämää suvaitsematonta maahanmuuttopoliittista linjaa”, Gutiérrez Sorainen kirjoitti eilen blogissaan.

Hänen mukaansa puolueen johtajiston puheet on hiljaisesti hyväksytty myös jäsenistössä.

”Ikäväkseni olen havainnut tällä linjalla kaikupohjaa myös puolueen jäsenistössä.”

Gutiérrez Soraisen mukaan vaikea päätös on kypsynyt pitkään. Hän sanoo, että pysyy vielä toistaiseksi demareissa, mutta aikoo harkita puolueen vaihtoa, jos muutoksia ei tapahdu.

”Tuon mieluummin ääniä puolueelle, jonka näkemykset asiasta voin hyväksyä”, Gutiérrez Sorainen sanoo.

Nurmijärven valtuustossa istuva Gutiérrez Sorainen asetettiin ehdolle tammikuun alussa.

_______________________________________

Helsingin Sanomat: Sdp:n maahanmuuttolinja johti kansanedustajaehdokkaan vetäytymiseen

Sdp:n eduskuntavaaliehdokkaaksi tarjolla ollut Ana María Gutiérrez Sorainen ei ole käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaana.

"Syynä on se, että en voi hyväksyä puoluejohdon julkisuudessa esittämää suvaitsematonta maahanmuuttopoliittista linjaa. Ikäväkseni olen havainnut tällä linjalla kaikupohjaa myös puolueen jäsenistössä", hän kirjoittaa kotivisuillaan julkaisemassa tiedotteessaan.

Gutiérrez Sorainen on muissa blogikirjoituksissaan käsitellyt erityisesti maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä.

Yhdessä niistä hän arvostelee puheenjohtaja Jutta Urpilaisen Ylen A-talk-ohjelmassa esittämää linjausta, jossa "Urpilainen ikävällä tavalla asetti asennetasolla vastakkain Suomessa työtä tekevät suomalaiset ja ulkomaalaiset työntekijät."

Hänen mielestään keskeinen maahanmuuttopoliittinen ongelma Suomessa ovat ennakkoluulot, ikävät asenteet ja syrjintä Suomen työmarkkinoilla.

Toisessa kirjoituksessa Gutiérrez Sorainen arvostelee Urpilaisen maassa maan tavalla -linjausta. Hänen mukaansa lausahdus tarkoittaa maahanmuuttokeskustelussa sitä, että "ihminen joko sopeutuu, oppii kieltä ja työllistyy tai poistuu maasta. Joskus vaaditaan myös täydellinen assimilaatio, tai ihmisen on lähdettävä pois."

"Minä en voi seisoa Urpilaisen lausahduksen takana. Se ei ole maailmankuvani mukainen. Se ryhmä, joka ei osaa kieltä, on pieni ja vielä pienempi on se ryhmä, joka ei halua oppia suomea. Moni maahanmuuttaja tekee kaikkensa ollakseen osa tätä yhteiskuntaa ja se on tärkeintä, mutta harmillisesti näyttää siltä, että poikkeukset tekevät säännöt", hän kirjoittaa.