perjantai 30. huhtikuuta 2010

Demari: Ammattiyhdistysliike ei ole estämässä työvoiman tuloa Suomeen

Demari: Ammattiyhdistysliike ei ole estämässä työvoiman tuloa Suomeen 30.4.2010

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo, että ammattiyhdistysliike ei ole ollut estämässä ulkomaisen työvoiman tuloa Suomeen.

– Me tarvitsemme maahanmuuttajia. Tässä on vähän unohtunut se, että me tarvitsemme tulevaisuudessa maahanmuuttajia jossain määrin.

Uutispäivä Demarille Lauri Lyly sanoo, että ”me näemme, että maahanmuuttajia tarvitaan, mutta se ei tarkoita sitä, että ei voitaisi vähän katsoa, millä alalla erityisesti”.

– Pääajatus pitää olla koko ajan se, että meillä pitää olla sitä työtä. Se tässä unohtuu. Puhutaan työvoiman tulosta, mutta työtä pitää olla ihmisille, ovat he sitten maahanmuuttajia tai kantasuomalaisia ja työtä pitää teettää lakien ja sopimusten mukaisesti.

Kun pääajatus on, että ”meillä pitää olla sitä työtä tarjolla”, on talous- ja elvyttävä työllisyyspolitiikka Lylyn mukaan ensiarvoisen tärkeää.

”Asiaa ei pidä dramatisoida”

Viikon ajan velloneesta keskustelusta maahanmuuttajista SAK:n puheenjohtaja sanoo, että siinä on menty vähän asian sivuun eikä ole puhuttu hirveän paljon itse asiasta.

– Aina tulee ensin tunnekuohu suomalaiseen tapaan. Tulee vielä sekin vaihe, että keskustellaan rauhassa itse asiasta.

Ajankohtaiseksi keskustelun maahanmuutosta teki myös hallituksen esitys ulkomaalaislain muuttamisesta ja sen osana erityisesti kysymys saatavuusharkinnasta.

Eduskunnan hallintovaliokunnan jälkeen lakiesitys tulee suureen saliin vapun jälkeen.