tiistai 27. huhtikuuta 2010

Ilkka: Vasemmistoliitto käy rasismia vastaan

Ilkka: Vasemmistoliitto käy rasismia vastaan 27.4.2010
Tiedote: Pohjanmaan Vasemmisto: Tekoja rasismia vastaan

Vasemmistoliiton Pohjanmaan piiri kehottaa kansalaisia ryhdistäytymään rasismia vastaan. Kannanotossaan he muistuttavat, että vain suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus luovat turvallisen yhteiskunnan ja vaativat, että suvaitsevaisemman yhteiskunnan puolesta toimiva tuetaan nykyistä avoimemmin.

Piiri toivoo, että viranomaiset tehostavat ääriliikkeiden tarkkailua mediassa. Rasististen mielipiteiden esittäjät ja julkaisijat on saatettava edesvastuuseen kiihotuksestaan. Piiri esittää, että netin kautta toimiviin laittomuuksiin puututaan tehokkaammin esimerkiksi rasistiset sivut sulkemalla.

________________________________________________________

Pohjanmaan Vasemmisto: Tekoja rasismia vastaan

Kehotamme kansalaisia ryhdistäytymään. Vain suvaitsevuus ja oikeudenmukaisuus luovat turvallisen yhteiskunnan.. Rasismi on yksi fasismin muoto ja se on asia, jota ei hyväksyä yhteiskunnassamme.

Suvaitsevaisemman yhteiskunnan puolesta toimivia on tuettava avoimesti.

Viranomaisten tulee tehostaa ääriliikkeiden tarkkailua mediassa. Rasististen mielipiteiden esittäjät ja julkaisijat on saatettava edesvastuuseen kiihotuksistaan. Myös internetin kautta toimiviin laittomuuksiin on puututtava tehokkaammin, esimerkiksi sulkemalla rasistiset sivut.

Viranomaisten on saatava fasistisluonteiset mielenilmaukset hallintaan, jotta kansalaiset voivat luottaa valtiovaltaan.