perjantai 23. huhtikuuta 2010

YLE: Lounais-Häme ottaa kantaa maahanmuuttoon

YLE Häme: Lounais-Häme ottaa kantaa maahanmuuttoon 23.4.2010

Kuntien johtajat ja Forssan valtuustoryhmien puheenjohtajat joutuvat määrittelemään mielipiteensä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan ja pakolaisten vastaanottamiseen Forssan seudulle.

Lounaishämäläisiltä virkamiehiltä ja johtavilta luottamushenkilöiltä odotetaan kannanottoa maahanmuuttopolitiikkaan.

Kannanottoa vaativa kysely on jo liikkeellä, ja sitä on tarkoitus perata Wahren-opiston toukokuussa järjestämässä maahanmuuttopoliittisessa tilaisuudessa. Forssan vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Sami Mattila sanoo, että Forssan seudulla pakolaisten vastaanottamisesta on informoitu päättäjiä aivan liian vähän:

-Me olemme olleet enemmän tai vähemmän pimennossa, ainoastaan tällaisia huhupuheita ja yksittäisiä juttuja eri medioista ollaan nähty, mutta esimerkiksi avointa keskustelua Forssan valtuustossa ei ole käyty asian tiimoilta ollenkaan. Asia on iso ja tärkeä ja koskettaa varmasti jokaista lounais-hämäläistä, niin keskustelu olisi varmasti hyvä avata, sanoo Forssan vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Sami Mattila.

Forssa on tehnyt päätöksen, että on valmis ottamaan vastaan kiintiöpakolaisia yhteistyössä seudun muiden kuntien kanssa. Se toivoo, että Lounais-Hämeen kunnat ottaisivat kiintiöpakolaisia vastaan esimerkiksi vuorovuosina.