perjantai 23. huhtikuuta 2010

YLE: Poliisi kaipaa yhä havaintoja rasismirikoksista

YLE Pohjois-Karjala: Poliisi kaipaa yhä havaintoja rasismirikoksista 23.4.2010

Poliisi sanoo edistyneensä pääsiäisenä Joensuun seudulla tapahtuneiden rasististen rikosten selvittämisessä. Poliisipäällikkö Kai Markkulan mukaan rikostutkintaa tehdään suurella väkimäärällä ja keskittyneesti. Kuitenkin silminnäkijähavainnot ovat edelleen tarpeen.

- Selvittämiseen ollaan tosissaan paneuduttu, pureuduttu ja satsattu. Tehdään isolla porukalla töitä tekojen selvittämiseksi ja myös siinä, ettei näitä jatkossa enää tapahtuisi. Kyllä näissä asioissa on edistytty, linjaa Markkula.

Joensuun seudulla rikottiin pääsiäisenä kahdesta etnisestä ravintolasta ikkunoita ja vaurioitettiin kuutta maahanmuuttajan omistamaa autoa. Yleisö voi kertoa havainnoistaan Pohjois-Karjalan poliisin nettisivuilla. Puhelimitse voi ottaa yhteyttä poliisipäivystykseen tai hätäkeskukseen.

- Poliisi korostaa, että iso merkitys on niillä tiedoilla, mitä havaintoja ihmiset voisivat poliisille kertoa, kuten tapahtuma-ajat. Autojen liikkumiset ja pienemmätkin havainnot voivat yhdistyä suuremmaksi kokonaisuudeksi, sanoo poliisipäällikkö Kai Markkula.