torstai 29. huhtikuuta 2010

Joroisten Lehti: Demarivaikuttaja Ilkka Kantola tyrmää rasismi-syytökset

Joroisten Lehti: Demarivaikuttaja Ilkka Kantola tyrmää rasismi-syytökset 29.4.2010

SDP:n 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola tuli viime vuonna Hämeenlinnan puoluekokouksessa luvanneeksi Metsälän Joukolle, että vierailee Joroisissa purjehduskauden loputtua. No, aika huulille kyläily meni.

– Se oli siinä ja siinä, sillä kohtahan alkaa uusi purjehduskausi, Kantola hymyili maanantaina kunnanvirastolla järjestetyn keskustelutilaisuuden alkajaiseksi.

Pauliina Viitamiehen kanssa maakuntakierroksella ollut Kantola otti alustuksessaan kantaa viime päivien lämpimimpään poliittiseen keskustelunaiheeseen, maahanmuuttoon. Sytykkeitä keskustelulle antoi Eero Heinäluoman haastattelu Hufvudstadsbladetissa, jonka varsinkin pääministeri Matti Vanhanen jyrkin sanankääntein teilasi.

Kantola selitti maahanmuuttokeskustelun taustalla olevan hallituksen lakiesityksen siitä, että jatkossa Suomeen voisi tulla helpommin töihin EU:n ulkopuolisista maista, käytännössä Afrikasta, ja että työluvat myönnettäisiin 5 vuodeksi kerrallaan. Lakimuutos pohjautuu vuoden 2007 tilanteeseen, jolloin näytti siltä, etteivät suomalaiset työntekijät riitä.

– Silloin ajateltiin, että työperäistä maahanmuuttoa, siirtolaisuutta, pitää rohkaista, jotta suomalaista yhteiskuntaa saadaan pyöritettyä. Nyt tilanne on muuttunut. Taloutemme on joutunut pulaan, lama iskenyt ja työllisyys romahtanut. Siihen liittyy kriittisyytemme hallituksen esitykseen. Nyt ei ole sen aika. On aika koettaa saada oma väki töihin, Kantola totesi.

Samassa nipussa demarit ovat puhuneet harmaan talouden kuriinpistämisestä. Demareiden mielestä ei ole oikein, että olisi kahden kerroksen työntekijöitä. Suomalaisia, jotka saisivat työstään asiallista palkkaa ja lain suomat edut ja sitten niitä, jotka tekevät kaikki ikävät työt vailla työsopimuksia ja sosiaaliturvaa.

– Harmaan talouden torjumisella ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, Kantola napautti.