lauantai 6. marraskuuta 2010

Uusi Suomi: Tapaus Vistbacka: ”Tiedän – tämä näyttää epäilyttävältä”

Uusi Suomi: Tapaus Vistbacka: ”Tiedän – tämä näyttää epäilyttävältä” 6.11.2010

Pohjoismaiden neuvoston (PN) Keskiryhmän pääsihteerin Terhi Tikkalan (kesk.) mukaan Perussuomalaiset ei ole ryhmän jäsen.

Jäsenyydestä on herännyt spekulaatioita Uuden Suomen Facebook-sivulla ja Puheenvuoro-palvelussa. Esille on tuotu PN:n verkkosivujen tallenne, jonka mukaan Keskiryhmän kokouksesta poistettu Raimo Vistbacka (peruss.) olisi ryhmän varajäsen. Tallenteessa on päivämäärä 16.10.2010.

Sittemmin PN:n verkkosivuilta on siivottu Vistbackan nimi Keskiryhmän luettelosta. Tikkalan mukaan kyse on väärinkäsityksestä.

- Tiedän, että se näyttää epäilyttävältä. Olen itsekin seurannut tätä nettikeskustelua. Kyse on kuitenkin Pohjoismaiden neuvoston tiedotusosaston tekemästä virheestä, Tikkala harmittelee.

- Pari viikkoa ennen istuntoa sain oikoluettavakseni kokouksen osallistujista tehdyn "kuka kukin on" -listan. Huomasin, että sinne oli virheellisesti merkitty Vistbacka Keskiryhmän jäseneksi. Korjasin tämän väärinkäsityksen heti tiedotusosaston kanssa, Tikkala sanoo ja uskoo, että PN:n sivut on päivitetty tämän jälkeen uudelleen.

Hän painottaa, että Pohjoismaiden neuvoston verkkosivujen sisällöstä vastaa neuvosto itse, eikä Keskiryhmä.

Tikkala myöntää, että tapausta on mutkittanut myös PN:n hankala varajäsenkäytäntö. Varajäsenet eivät ole henkilökohtaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos joku Suomen valtuuskunnan varsinaisista jäsenistä jää pois, voi tilalle tulla varajäsen, joka edustaa tyystin eri ryhmää.

Tällä hetkellä perussuomalaiset eivät kuulu Tikkalan mukaan mihinkään PN:n puolueryhmistä.

Sekä perussuomalaiset että keskustalaiset ovat syyttäneet toisiaan vaalitemppuilusta tapauksen vuoksi.

Tikkala haluaa painottaa, ettei kyseessä ollut mitään henkilökohtaista Vistbackaa vastaan.

- Ajatus siitä, että ulkopuolinen tulisi ryhmän kokoukseen, jossa käsitellään luottamuksellisia asioita ja poliittisia strategioita, on outo.

- Tilanne [Vistbackan poisto] tapahtui yllättäen. Ohjasin Vistbackan kokoushuoneen ulkopuolelle ja selitin hänelle tilanteen. Sen jälkeen kävimme ryhmässä keskustelun, jonka lopputuloksena päätimme, että meillä on oikeus päättää siitä, kuka kokouksiin osallistuu. Ei tässä mitään henkilökohtaista ollut.

- Halusimme kuitenkin kutsua Vistbackan vieraaksi ryhmän kokoukseen, mutta hän ei enää ollut halukas, Tikkala jatkaa hieman pahoitellen sekaannusta.