lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kaleva: Aruna Somani: Pohjoinen ja maahanmuutto

Kaleva: Aruna Somani: Pohjoinen ja maahanmuutto 9.4.2011

Haluan Suomen tulevan johtavaksi jäseneksi demokraattisia arvoja kunnioittavien valtioiden ryhmään, johon kuuluvat esimerkiksi Yhdysvallat ja Japani. Suomessa pitäisi olla elinvoimainen kansakunta eri kulttuurien ja kansojen erilaisine taustoineen, joka edesauttaisi valtion dynaamista kasvua. Kunnioitettuna kansainvälisen yhteisön jäsenenä voimme tuoda kansallemme palkintoja/kunnioitusta aivan kuten entinen presidenttimme Martti Ahtisaari teki (Nobelin rauhanpalkinto) työskentelemällä haastavimpien kansainvälisten ongelmien parissa.

Suomi ei voi eikä saa olla erossa globaaleista asioista vain, koska jotkut ihmiset näkevät maahanmuuton taakkana yhteiskunnalle ja kansallisille voimavaroille. Perimmäisenä motiivina tulisi olla myönteinen kotouttaminen valtavirtaan ja saada heidät liikkumaan sen mukana.

Maahanmuutto on luonnollinen prosessi ja Suomen pitäisi ottaa johtoasema ihmisoikeuksien kunnioittamisessa ja antaa kaikkien ihmisten elää ihmisarvoista ja kunniakasta elämää. Suomi kunnioitettuna jäsenenä YK:ssa on oikeutettu suojelemaan vähemmistöjä ja Suomen perustuslaki on tarpeeksi vahva antamaan oikeuden kaikille.

Turvataksemme riittävän suojan vähemmistöille, joitakin paikkoja on varattava eduskunnasta näiden yhteisöjen edustajille, jotta he voivat ilmaista asiansa ja kohtaamansa ongelmat. Keski-ikä Suomessa on kasvanut tasaisesti ja se tulisi saada supistumaan ilmoittamalla suuria etuja ja kannusteita lapsiperheille, joiden avulla voitaisiin luoda ennennäkemätön "baby boom" tulevaisuudessa.

Ehdottomasti Suomelle arvokkain ja korvaamattomin resurssi on nuorten mielissä, joiden avulla "aito" kestävä kehitys voidaan taata.

Perhejärjestelmälle tulisi antaa enemmän merkitystä, kuten vähentämällä perheiden verotusta, kannustamaan kasvattamaan lapset, sillä lapset tarvitsevat molemmat vanhemmat saadakseen tyydyttävän lapsuuden.

Aruna Somani
yhteisötyöntekijä kansanedustajaehdokas (vihr.) Oulu