maanantai 1. joulukuuta 2008

Aamulehti: Taloyhtiö, urkintalaki ja isännöitsijän tyttäret

Aamulehti kirjoittaa Jyrki Kasvin varoittaneen ns. Lex Nokian antavan oikeudet sähköpostin tunnistetietojen tutkimiseen työnantajien lisäksi myös yliopistoille ja taloyhtiöille. Vihreiden puoluevaltuuskunnassa puhunut kansanedustaja epäilee lakiin tehtyjen rajoitusten toteutumista käytännössä.

Jyrki Kasvin kotisivu: puhe
29.11.2008


Aamulehti/STT:
uutinen
1.12.2008 16:49

...
Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi muistutti viikonloppuna vihreiden puoluevaltuuskunnassa, että laki antaa samat mahdollisuudet muillekin työnantajille, yliopistoille tai vaikkapa taloyhtiöille.

- Haluatteko te, että esimerkiksi teidän taloyhtiönne sähköpostipalvelinta ylläpitävä isännöitsijän tytär saa valtuudet penkoa teidän poikanne sähköpostiliikennettä "väärinkäytöstä" epäillessään?

Kasvi myönsi, että kynnys lain käyttämiseen on tehty korkeaksi. Esimerkiksi työntekijän ja pääluottamusmiehen, työterveyden tai toimittajien välisen tietoliikenteen tunnistetietoja ei saa tutkia.

- Mutta mistä sen viestin vastaanottajan tai lähettäjän tietää, ennen kuin ne tunnistetiedot tutkii? Vahinko on silloin jo tapahtunut, Kasvi huomautti.