lauantai 20. joulukuuta 2008

Kaleva: Wallinille riitti kertanuuskaus

Kalevan haastattelussa kulttuuriministeri Stefan Wallin kertoo nuuskauskokemuksestaan ja antaa tukensa maahanmuuttoministeri Astrid Thorsille nuuska- ja ulkomaalaispolitiikassa. Ulkomaalaislakia vastustavat nettikeskustelut ja adressit eivät vaikuta Wallinin ajatteluun, koska ne ovat virtuaalisia kansantuomioistuimia, joita voidaan manipuloida nimimerkkien takaa. Wallinin mukaan samat keskustelijat vastustavat myös suomenruotsalaisia ja ulkomaalaisia.

Kaleva:
Wallinille riitti kertanuuskaus
20.12.2008


[...]
Hivenen pimennossa ollut Rkp on saanut viime aikoina näkyvyyttä myös ulkomaalaislain yhteydessä. Ministeri Thors sai vastaansa 20 000 nimeä sisältävän adressin, jonka allekirjoittajat syyttivät ministeriä liian sallivasta ulkomaalaispolitiikasta. Kokoomusnuoret vaativat jopa Thorsin eroa. Lopulta eduskunnan hallintovaliokunta teki pieniä tiukennuksia Thorsin lakiesitykseen.

"Adressit tai nettikeskustelut eivät minun ajatteluuni vaikuta mitenkään. Näitä virtuaalisia kansantuomioistuimia on lukuisia ja niitä voi nimimerkkien takaa manipuloida. Keskustelijat näyttävä olevan myös samoja, jotka vastustavat suomenruotsalaisia ja ylipäänsä ulkomaalaisia", Wallin huomauttaa.

Hän ihmettelee erikseen kokoomusnuorten erovaatimuksia.

"Tulevaisuuden toivot esiintyvät eriskummallisella tavalla sellaisen ilmiön edessä, joka kuitenkin on edessämme", Wallin sanoo viitaten yhä kansainvälistyvään Suomeen.

Vaikka Thorsin esitys ulkomaalaislaiksi oli Wallinin mielestä täysin realistinen, hänelle käy myös hallintovaliokunnan malli.