tiistai 2. joulukuuta 2008

YLE: Palveluita tarjottava samaan hintaan miehille ja naisille

YLE Uutisten mukaan tasa-arvolaki tiukkenee. Palveluja ei enää saa hinnoitella eri tavalla sukupuolen perusteella. Tavoitteena ei kuitenkaan ole estää kaikkea naisten ja miesten välistä erilaista kohtelua.

YLE Uutiset: uutinen
2.12.2008 17:08


...
Lakimuutoksella pyritään estämään selkeästi epäoikeudenmukainen kohtelu, kuten palvelun erilainen hinnoittelu sukupuolen perusteella. Esimerkiksi parturi-kampaamoissa hintojen tulee määräytyä työn vaativuuden, työhön käytettyjen aineiden ja työn vaatiman ajan mukaan.

Tavoittena ei ole estää kaikkea naisten ja miesten erilaista kohtelua. Esimerkiksi äitienpäivä- ja isänpäivätarjoukset ovat edelleen mahdollisia, jos ne ovat arvoltaan vähäisiä tai niitä annetaan harvoin.

Samalla tavalla pitää valiokunnan mielestä suhtautua myös urheiluseurojen ja muiden yhdistysten vain toiselle sukupuolelle tarjoamiin tilapäisiin alennuksiin.

Tavaroita ja palveluja saa edelleen tarjota edelleen pelkästään toisen sukupuolen edustajalle, jos se on perusteltua oikeutetun tavoitteen saavuttamiseksi. Tällaisia tilanteita ovat mm. väkivallan uhrien suojelu vain toiselle sukupuolelle tarkoitetuissa turvakodeissa, naisten tai miesten etujen ajaminen omissa yhdistyksissä tai vain toiselle sukupuolelle tarkoitetut urheilukilpailut tai uimavuorot.
...