keskiviikko 3. joulukuuta 2008

HS: Turvapaikanhakijoille etsitään Helsingistä hotellia tai asuntolaa

Helsingin Sanomien mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukselle tarvitaan kiireellisesti sopiva tila Helsingistä. Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen puhuu välittömästä 300 paikan tarpeesta, mutta Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen nostaa luvun jopa tuhanteen.

Helsingin Sanomat: uutinen
3.12.2008 20:58


Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukselle etsitään nyt sopivia tiloja Helsingistä.

Helsingin sosiaalijohtajan Paavo Voutilaisen mielestä hallinnon kannalta paras paikka keskukselle olisi Helsinki. "Toiminnallisesti tämä tulee Helsingin vastuulle. Siksi olisi paras, että se sijaitsisi mahdollisimman lähellä muita yksiköitä", Voutilainen sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen aikaisen uutiset.

Tilojen löytymisellä on kiire. "Kartoitamme vimmaisesti vaihtoehtoja. Valtion mukaan tarvitsemme saman tien 300 paikkaa, mutta 150 paikkaakin olisi ihan hyvä."

Voutilaisen mukaan toiminta saadaan nopeasti käyntiin kunhan tilat löytyvät.

Tarvittavat sosiaaliohjaajat sekä terveyden- ja sairaanhoitajat löytyisivät pääasiassa pääkaupunkiseudulta, vaikka työpaikkoja on kyselty myös muualta Suomesta.

Sopiva paikka keskukselle olisi vanha opiskelija-asuntola, hotelli tai muu rakennus, jossa on paljon pieniä huoneita. "Toive olisi, että tilat olisivat ihmisarvon mukaisia ja siellä olisi mahdollisuus myös intimiteettiin", Voutilainen sanoo.

Keskus olisi saatu valmiiksi Otaniemessä parissa viikossa, kertoo Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen. Markkasen mukaan keskuksen perustaminen poliisiopiston entiseen asuntolaan oli jo suunniteltu pitkälle virkamiestyönä, jonka valtio oli tilannut Helsingin vastaanottokeskukselta.

Kolmensadan paikan asuntola kahden hengen huoneineen olisi saatu Markkasen mukaan käyttöön jopa parissa viikossa.

Runsaasti lisääntyneen turvapaikanhakijoiden määrän takia hanke on kiireellinen. Sisäministeriön mukaan tarvetta olisi jopa tuhannelle lisäpaikalle ja nopeasti, Markkanen kertoo.