tiistai 16. joulukuuta 2008

Uusi Suomi: Maahanmuuttoministeri: ”Ruotsinkielisyyteni ärsyttää ihmisiä”

Uusi Suomi lainaa uutisessaan Ylen Aamu-tv:ssä haastatellun maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin kommentteja. Thorsin oman arvion mukaan häneen netissä kohdistunut arvostelu johtuu pitkälti hänen ruotsinkielisyydestään. Ministeri kiisti, ettei Suomessa haluttaisi käydä avointa keskustelua maahanmuutosta. Lakiesitystään hän ei pitänyt niin lepsuna, kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Uusi Suomi:
Maahanmuuttoministeri: ”Ruotsinkielisyyteni ärsyttää ihmisiä”
16.12.2008 07:38
päivitys 09:11


YLE Ykkösen Aamu-tv: video (13:45-27:15)
16.12.2008

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) kommentoi tänään Ylen Aamu-tv:ssä vieraillessaan hänestä käytyä, paikoin kipakkaakin nettikirjoittelua.

- Luulen, että ruotsinkielisyyteni, se, että on ruotsinkielinen maahanmuuttoministeri, on se tekijä, joka näitä ihmisiä ärsyttää, Thors sanoi.

Maahanmuuttokeskustelu on vellonut kiivaana kuntavaaleista lähtien. Thors huomautti, että valtuustoihin pääsi myös monia henkilöitä, jotka ovat syntyneet muualla kuin Suomessa.

- Siinä mielessä nämä blogien kirjoittajat ovat väärässä, ettei haluttaisi käydä avointa keskustelua, Thors sanoi.

Thors vetosi siihen, että keskustelua, joissa ihmisiä leimataan heidän alkuperänsä mukaan, on vältettävä – muuten he eivät voi kotoutua Suomeen.

- Täällä laillisesti oleskelevat on saatava töihin ja yhteiskuntaan mukaan, ja lapsille on annettava yhtäläiset mahdollisuudet, Thors sanoi.

Thors myös sanoi, että uuden ulkomaalaislain "lepsuudesta" on ollut julkisuudessa harhaanjohtavaa tietoa. Thorsin mukaan lainmuutos alkuperäisessä muodossaan ei olisi tehnyt siitä Euroopan lievintä maahanmuuttolakia.