torstai 1. huhtikuuta 2010

Suomen Kuvalehti: Viikon Valopää - Anni Sinnemäki

Suomen Kuvalehti/Matti Simula: Viikon Valopää - Anni Sinnemäki 1.4.2010

Valopään arvonimi suodaan tällä kertaa vihreiden puoluejohtajalle Anni Sinnemäelle. Hän töräytti politiikan hiljaisen viikon titteliin oikeuttavat näkemyksensä jo viime viikon lopulla.

Vihreä liitto on kohottanut itse itsensä maan johtavaksi älykköpuolueeksi. Puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki on nyt lähtenyt opettamaan muille, minkälaisin sanoin suomalaista maahanmuuttokeskustelua tulee käydä.

Sinnemäki lähti ylemmyydentuntoiseen luennointiin, kun Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen oli korostanut, että ”maassa tulee elää maan tavalla”.

”Minusta tämä ´maassa maan tavalla´ tarkoittaa juuri sitä, että kaikilla ihmisillä, syntyperästä riippumatta on Suomessa samat oikeudet mutta myös samat velvollisuudet”, Urpilainen selitti lausahduksensa tarkoitusta MTV3:n uutisissa 26. maaliskuuta.

Demarijohtajan linjaus ei kelvannut Sinnemäelle.

”Pidän parempana, että puhutaan selkeästi siitä, että Suomessa noudatetaan Suomen lainsäädäntöä”, vihreiden johtaja opasti Maikkarin uutisissa.

Häh?

Urpilainen kai juuri painotti Suomen lakien ja muun muassa työehtosopimusten noudattamisen tärkeyttä. Hän vain ilmaisi ajatuksensa iskulauseenomaisemmin kuin Sinnemäki olisi suonut.

Vihreiden puheenjohtajan saivartelu panee epäilemään, että puolueen maahanmuuttopolitiikkaa koskeva argumentointi on vasta oraalla olevan käsitteenmuodostuksen asteella. Pitäisiköhän älykköpuolueen siirtyä pikkuhiljaa itse substanssiin!