lauantai 31. heinäkuuta 2010

Pohjalainen: Raimo Vistbacka: Ilman rasistin leimaa

Pohjalainen: Raimo Vistbacka: Ilman rasistin leimaa 31.7.2010

Maahanmuuttokeskustelu sai uusia piirteitä, kun pääministeri Kiviniemi luonnehti SDP:n ryhmäpuheenjohtaja Heinäluoman maahanmuuttopuheita "rasismilla flirttailuksi". Tämä oli kritisoinut ulkomaisen rakennustyövoiman houkuttelemista Suomeen, jossa on yli 20.000 työtöntä ammattirakentajaa.

Hämmästelen pääministerin kannanottoa. Vapaassa maassa saa ja voi tuoda esiin tosiasioihin liittyviä kriittisiäkin kannanottoja myös harjoitettavasta ulkomaalaispolitiikasta ilman rasistin leimaa. Minulla taitaa olla otsa täynnä rasistin leimoja, kun olen tämänkin lehden palstoilla kolumneissani kirjoittanut totuuksia maahanmuuttoasioista.Otan jälleen esille muutaman tilastotiedon. Suomeen tuli vuonna 2007 noin 1500 turvapaikanhakijaa. Vuonna 2008 heitä oli jo yli 4000 ja viime vuonna 5988.Vuonna 2008 Suomeen tuli 706 ns. ankkurilasta eli yksin saapuneita alaikäisiä tai sellaisiksi itseään väittäviä. Onneksi vuonna 2009 lukumäärä pienentyi 557:ään, mutta onhan siinäkin veronmaksajille elätettäviä ja koulutettavia.

Hallitus on retostellut, että epäkohtiin on puututtu. Kuluvalla viikolla toki uutisoitiin, että turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut edelliseen vuoteen verrattuna. Lainmuutokset ovat kuitenkin olleet toistaiseksi lähinnä silmän lumetta. Esimerkiksi EU-maa Bulgariasta tuli kesäkuussa 121 turvapaikanhakijaa. Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana heitä on tullut yhteensä 402. Esimerkkinä mainittakoon myös, että Irakista samana aikana on tullut 237 turvapaikanhakijaa, Kosovosta 68, Nigeriasta 46, Romaniasta 92, Serbiasta 104, Somaliasta 268 ja Venäjältä 211. Elätettäviä ja majoitettavia riittää, kun tietää, että ensimmäiseen puhutteluun kuluu aikaa yli puoli vuotta ja sen jälkeen alkaa vasta varsinainen turvapaikankäsittely. Maahanmuuttovirastossa on käsittelyssä 4000 somalialaisten perheenyhdistämishakemusta. Vanhimmat niistä ovat vuoden 2008 alusta.

Jokaista hyväksyttyä hakemusta kohden saamme 10-20 uutta somalialaista. Kenenkähän rahoilla heidätkin ruokitaan, kun tilastojen mukaan somalialaisten työttömyysaste on ainakin ollut noin 55 prosenttia?

En pidä rasistisena tekona, kun kerron KKO:n äänestyspäätöksestä (4-1, KKO: 2009:14), jossa oikeus kumosi HO:n ehdollisen vankeustuomion ja tuomitut korvaukset, vaikka henkilö oli vääriä tietoja esittämällä saanut itselleen ja lapsilleen oleskeluluvan ja oli samoilla väärillä tiedoilla saanut vajaassa kahdessa vuodessa sosiaalivirastolta 36.872,72 euroa ja Kelalta erilaisia etuuksia yhteensä 18.850,85 euroa.

Kohdellaanko suomalaisia tukien saamisessa samalla tavoin?

Lopuksi muutama sana Rakennusliiton 20.5.2010 julkisivusaneeraustyömaiden tarkastuksesta Helsingissä. Kotimaisia työntekijöitä oli enää kolmannes. Alimmillaan kuukausipalkka oli 600 euroa kuukaudessa. Suomalaisten vastaavaa työtä tekevien työehtosopimukseen perustuva keskimääräinen palkka on noin 2500 ja tämän päälle tulee työnantajan maksettavaksi vielä noin 70 prosentin sivukulut.

Kuka enää ihmettelee, miksi ulkomaiset työntekijät syrjäyttävät kotimaiset alan ammattimiehet?

Nykykäytäntö ruokkii harmaata taloutta. On laskettu, että valtiolta jää saamatta verotuloja vuositasolla yli kaksi miljardia euroa ja sosiaalivakuutusmaksuja satoja miljoonia euroja.

Ei kai ole rasismilla flirttailua, jos kertoo tosiasioita maahanmuuton ongelmista.