perjantai 16. heinäkuuta 2010

Verkkouutiset: Perussuomalaisilta maahanmuuttomanifesti - kirjoittajana muun muassa Halla-aho

Verkkouutiset: Perussuomalaisilta maahanmuuttomanifesti - kirjoittajana muun muassa Halla-aho 19.7.2010

Jussi Halla-aho ja kaksitoista muuta perussuomalaista kunnallispoliitikkoa julkaisevat ensi viikolla maahanmuuttopoliittisen vaalimanifestin.

Manifesti on yksityiskohtainen ohjelma maahanmuuttopolitiikan saattamiseksi kestävälle ja järkevälle pohjalle. Samalla manifesti toimii kirjoittajien eduskuntavaaliohjelmana. Kirjoittajat sitoutuvat edistämään manifestissa linjattuja tavoitteita, jos heidät valitaan eduskuntaan.

- Syy manifestiin on siinä, että maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivilta halutaan vastauksia siitä millaista maahanmuuttopolitiikkaa oikeasti haluamme. Tällöin mikään ei jää arvailujen ja ennakkoluulojen varaan, kertoo yksi manifestin allekirjoittajista, vantaalainen kaupunginvaltuutettu Johannes Nieminen.

Niemisen mukaan manifesti ei ole suunnattu maahanmuuttoa vastaan, vaan se on manifesti paremman maahanmuuton puolesta.

- Tarkoituksena on puuttua maahanmuuton ongelmakohtiin, sillä nykyisen politiikan yhteiskunnalliset ja taloudelliset seuraukset tulevat olemaan Suomelle kohtalokkaita, Nieminen sanoo.

Manifesti julkaistaan lauantaina 24. heinäkuuta. Kirjoittajina on Halla-ahon ja Niemisen lisäksi muun muassa perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.

_____________________________________________________

Pohjalainen: Maahanmuuttopolitiikan vastustajat kokoavat rivejään

- Maahanmuuttokriitikoilta on haluttu kantoja ja esityksiä. Sen takia julkaisemme ohjelmamme, kertoo perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala, yksi 13:sta maahanmuuttopoliittisen manifestin allekirjoittaneesta.

Kurikkalainen Saarakkala on muiden allekirjoittaneiden tavoin perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas ja mukana kunnallispolitiikassa.

Manifesti julkaistaan virallisesti 24. heinäkuuta. Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-Aho tiivistää ohjelman pääkohdat.
- Manifesti ei ole maahanmuuttoa vastaan, vaan paremman maahanmuuton puolesta. Maahanmuuttajat arvostavat samanlaista rauhaa ja turvaa kuin suomalaisetkin. Huono maahanmuutto huonontaa Suomen mainetta hyvienkin maahanmuuttajien silmissä.

Halla-Ahon puheessa vilisevät sanat huono ja hyvä maahanmuuttaja. Hänen mielestään huonot maahanmuuttajat ovat niitä turvapaikanhakijoita, jotka jäävät yhteiskunnan tukien varaan. Manifestilla pyritään tekemään Suomesta vähemmän houkutteleva paikka turvapaikanhakijoille. Hyviä sen sijaan ovat työtä tekevät tai vaikutuksiltaan neutraalit maahanmuuttajat.

 - Ihminen, joka kotouttaa itse itsensä, on tervetullut, Halla-Aho kiteyttää. Halla-Aho ei pidä manifestia syrjivänä, vaikka osa suomalaisistakin syyllistyy huonojen maahanmuuttajien "synteihin": yhteiskunnan varoilla elämiseen ja rikollisuuteen.
 - Suomalaisia emme voi mihinkään karkottaa, mutta voimme kontrolloida, ketä tänne otamme.

Halla-Aho ei vastusta maahanmuuttoa sinänsä. Hän arvostelee hallitsematonta maahanmuuttoa, jonka nykyinen turvapaikanhakujärjestelmä mahdollistaa. Kiintiöpakolaisia ottaessaan Suomi saa valita, kenet ottaa. Turvapaikkaa voi hakea kuka tahansa.

 - Maahanmuuttaja saa elää haluamallaan tavalla, niin kauan, kun hänen tapansa elää ei rajoita muiden elämää.