maanantai 26. heinäkuuta 2010

Verkkouutiset: Jyväskylän poliisi etsii polttopulloiskun tekijää - pizzeria ulkomaalaisen pitämä

Verkkouutiset: Jyväskylän poliisi etsii polttopulloiskun tekijää - pizzeria ulkomaalaisen pitämä 26.7.2010

Jyväskyläläiseen pizzeriaan polttopulloja heittänyttä henkilöä ei vielä ole saatu kiinni. Poliisi tutkii tapausta tuhotyön yrityksenä.

Pizzaravintolan vessan ikkunasta heitettiin sisään kaksi polttopulloa varhain sunnuntaiaamuna, jolloin ravintolassa ei vielä ollut ketään paikalla. Tuli ei päässyt leviämään kaakeloiduissa wc-tiloissa, mutta ravintola kärsi savuvahinkoja.

Jyväskylän Myllyjärven kaupunginosassa toimivan pizzerian omistaja on taustaltaan ulkomaalainen. Tutkintaa johtava rikoskomisario Eila Koivuniemi ei kuitenkaan tässä vaiheessa ota kantaa siihen, onko kyseessä rasistinen rikos.

- Kunhan ensin saadaan tekijä kiinni, sitten ehkä pystytään teon motiivia selvittämään, sanoo Koivuniemi.

---

Keskisuomalainen

[...]
Rasistiset rikokset - kirjaamisessa eroja

* Poliisi kirjaa rasistisia vahingontekoja vaihtelevasti.
* Kun rasismi-ilmiö on seudulla tuttu, kuten Joensuussa, poliisi on herkempi kirjaamaan rikosilmoituksiin rasistisen motiivin.
* Jyväskylän poliisi kirjasi Vaajakoskella toimivan turkkilaisomisteisen pitserian ikkunoiden rikkomisen rasistiseksi rikokseksi vasta 14. kerralla. Ikkunat rikottiin 16 kertaa vuosien 2000-2008 aikana.
* Fyysisissä väkivaltatapauksissa, joissa toinen osapuoli on etniseltä taustaltaan muu kuin suomalainen, teko kirjataan Jyväskylässä aina rasistiseksi.