torstai 24. tammikuuta 2013

Lapin Kansa: Kansalaisraati miettimään Rovaniemen kotouttamisohjelmaa

Lapin Kansa: Kansalaisraati miettimään Rovaniemen kotouttamisohjelmaa 24.1.2013

Rovaniemellä aloitellaan maahanmuuttajien kotouttamisen ohjelmaa, jonka nimeksi on valittu ”Aidosti kansainvälinen POrukoitten ROvaniemi”. Mukaan valmisteluun halutaan kaikki ne rovaniemeläiset, jotka ovat asiasta kiinnostuneita.

- Haluamme tietää, miten seuraavien kymmenen vuoden aikana tehdään hyviä päätöksiä uusien ihmisten kotouttamiseksi ja mitä pitäisi tehdä jo nyt, kertoo kotouttamisohjelman suunnittelija Riitta Kemppainen-Koivisto. Kotouttaminenhan on koulunkäyntiä, töihin pääsemistä, hyvinvointia, terveyttä, turvallisuutta, kulttuuria ja tekemisen paikkoja.

- Mutta mitkä ovat ne asiat, jotka auttavat ja saavat tulijat tuntemaan olonsa tervetulleeksi asumaan Rovaniemelle? kysyy Kemppainen-Koivisto.

- Kaupungissa puhutaan 63 eri kieltä ja meillä asuu 89 eri kansallisuutta. Eniten puhutaan venäjää ja saamea. Kaupungin 15 - 45-vuotiaista asukkaista liki viisi prosenttia puhuu muuta kieltä kuin suomea. Miten saamme näille ihmisille töihin johtavaa koulutusta, tekemistä vapaa-aikana ja työtä, Riitta Kemppainen-Koivisto pohtii.

Kaupunkilaiset voivat osallistua edellä mainittujen asioiden pohtimiseen ja maahanmuuttajien kotouttamisen ohjelman tekoon Rovaniemen kaupungin www-sivujen kautta, facebook -yhteisön POrukoitten ROvaniemi kautta tai osallistumalla POROpaari -kansalaistorille.

Kaupungintalon ala-aulassa toimii kymmenen päivän ajan 11.-21.2.2013 POROpaari kansalaistori päivittäin klo 9-15, missä voi neuvotella, tavata uusia ihmisiä, saada ja jakaa tietoa. Paarissa ollaan erityisen kiinnostuneita siitä, miten juuri Sinä voisit edistää Rovaniemelle kotoutumista ja mitä toimenpiteitä Rovaniemen kaupungin kannattaa edistää, suunnittelija Riitta Kemppainen-Koivisto selvittää.