keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Yle: Soini: Blogikirjoittelu tuntuu olevan joillekin geneettinen kansanhuvi

Yle Uutiset: Soini: Blogikirjoittelu tuntuu olevan joillekin geneettinen kansanhuvi 23.1.2013
Uusi Suomi: Timo Soini Ylelle: ”Miettikää, James ja muut”

Timo Soini sanoutuu irti puoluetovereidensa sopimattomasta blogikirjoittelusta. Soini sanoo, ettei ole kenenkään nettivahti.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehottaa puolueensa jäseniä olemaan tarkkoja blogkirjoittelussa silloin, kun puhutaan kulttuureista ja tavoista.

Soini kommentoi blogikirjoittelua Ylen aamu-tv:ssä tänään keskiviikkona. Oman rikkomattoman sananvapauden ohella kirjoittajien pitäisi Soinin mukaan miettiä tiimipelaamista ja harkitsemaan myös sitä, että kirjoittajat asettavat puoluejohdon kommentoimaan sanomisiaan.

Soinilta kysyttiin mielipidettä perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaaren ja espoolaisen kaupunginvaltuutettu Kai Haaviston raiskaustapauksia koskevista kirjoituksista. Hirvisaari kirjoitti esimerkiksi, että Etelä-Afrikassa joukkoraiskaukset näyttävät olevan maan tapa ja kansanhuvi, minkä vuoksi voi puhua geneettisestä tai kulttuurigeneettisestä ominaispiirteestä.

- En sanoisi itse näin ja tuntuu siltä, että joillekin tällainen blogikirjoittelu tuntuu olevan geneettinen kansanhuvi, vastaa Soini.

Soini toteaa, että Hirivsaari on aikoinaan saanut seuraamuksia tekemisistään. Soini sanoo, ettei hän ole kenenkään nettivahti ja että sitä varten on netissä muut valvojat. Esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa saa Soinin mukaan kuitenkin arvostella.

_____________________________________

Uusi Suomi: Timo Soini Ylelle: ”Miettikää, James ja muut”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi Yleisradion aamutelevisiossa kansanedustaja James Hirvisaaren kohun aiheuttanutta blogikirjoitusta.

Soini tuomitsee Hirvisaaren kirjoituksen raiskauksista tiettyjen kulttuurien ”geneettisenä tai kulttuurigeneettisenä” ominaispiirteenä.

–En sanoisi itse näin. Tuntuu siltä, että joillekin tämä blogikirjoittelu on geneettinen kansanhuvi, Soini sanaili.

Puolue ei ole asettamassa Hirvisaarelle seurauksia kirjoituksen vuoksi. Asiasta kysyttäessä Soini vastasi, ettei hän ole ”kenenkään nettivahti”.

–Mutta mä toivoisin – niin Jamekselle kuin muillekin – että he miettisivät sen oman sananvapautensa ohella mitä on tiimipelaaminen ja mitä on esimerkiksi se, että asetaan Kaj Turunen, Pirkko Ruohonen-Lerner tai minut kommentoimaan tällaisia asioita, Soini sanoi.