tiistai 22. tammikuuta 2013

Turun Sanomat: Maahanmuuttajien työllisyysprojekti toi töitä 42 henkilölle

Turun Sanomat: Maahanmuuttajien työllisyysprojekti toi töitä 42 henkilölle 22.1.2013
Tiedote: Maahanmuuttajien työllisyysprojekti saanut yrityksiltä hyvän vastaanoton
Triangeli - Maahanmuuttajien työllisyys-hankkeen 2011 - 2013 projektisuunnitelma (doc)

Turun sosiaali- ja terveystoimen Triangeli-projektin eli maahanmuuttajien työllisyysprojektin ensimmäinen vuosi työllisti Turun seudulle 42 maahanmuuttajataustaista henkilöä. Vetovoimaisimmat alat olivat keittiö-, siivous- ja kuljetusalat.

Triangeli-projekti auttaa maahanmuuttajia työllistymään yksilöllisen uraohjauksen, työelämävalmennuksen, työharjoittelun ja yritysyhteistyön avulla. Kohderyhmänä ovat Turussa ja Turun lähikunnissa asuvat maahanmuuttajataustaiset henkilöt.

Neljä yrityskoordinaattoria ohjaa ja neuvoo asiakkaita työllistymisessä. Projektin palvelut ovat maksuttomia.

Vastaanotto yrityksissä on ollut erittäin positiivista. Vuoden 2012 aikana projekti onnistui tavoittamaan Turun seudun maahanmuuttajia kiitettävästi. Asiakkaita oli ensimmäisen vuoden aikana 261, joista avoimille työmarkkinoille työllistyi 42 henkilöä.

Lisäksi työharjoittelu- ja koulutuspaikkoja löytyi kaikkiaan 67 henkilölle. Lisäksi projektin puitteissa palveltiin 87 ohjaus- ja neuvonta-asiakasta. Vetovoimaisimmat alat, joihin asiakkaat työllistyivät, olivat keittiö-, siivous- ja kuljetusalat.

Projektia hallinnoi Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Turun kaupunki.

_____________________________

Tiedote: Maahanmuuttajien työllisyysprojekti saanut yrityksiltä hyvän vastaanoton

Triangeli-projektin eli maahanmuuttajien työllisyysprojektin ensimmäinen vuosi on ollut menestyksekäs. Projektin avulla Turun seudun avoimille työmarkkinoille työllistyi 42 maahanmuuttajataustaista henkilöä. Vetovoimaisimmat alat olivat keittiö-, siivous- ja kuljetusalat.

Triangeli-projekti auttaa maahanmuuttajia työllistymään yksilöllisen uraohjauksen, työelämävalmennuksen, työharjoittelun ja yritysyhteistyön avulla. Kohderyhmänä ovat Turussa ja Turun lähikunnissa asuvat maahanmuuttajataustaiset henkilöt. Neljä yrityskoordinaattoria ohjaa ja neuvoo asiakkaita työllistymisessä. Projektin palvelut ovat maksuttomia.

Yrityskoordinaattorit käyvät asiakkaiden kanssa läpi työhakijan toiveet ja tavoitteet, koulutus- ja työhistorian sekä mahdolliset työnhakua rajoittavat asiat. Asiakasta tuetaan koulutus- tai työpaikkojen haussa, etsitään työ- tai harjoittelupaikkoja sekä valmennetaan työhaastatteluihin. Neuvonnan lisäksi yrityskoordinaattorit luovat aktiivisesti yrityskontakteja asiakkaiden valmiuksien ja kiinnostuksen mukaisesti. Lisäksi yrityskoordinaattori on yrittäjän apuna sopimusten laatimisessa ja yhteydenotoissa työ- ja elinkeinotoimistoon.

Vastaanotto yrityksissä on ollut erittäin positiivista

Vuoden 2012 aikana projekti onnistui tavoittamaan Turun seudun maahanmuuttajia kiitettävästi. Asiakkaita oli ensimmäisen vuoden aikana 261, joista avoimille työmarkkinoille työllistyi 42 henkilöä. Työharjoittelu- ja koulutuspaikkoja löytyi kaikkiaan 67 henkilölle. Lisäksi projektin puitteissa palveltiin 87 ohjaus- ja neuvonta-asiakasta. Vetovoimaisimmat alat, joihin asiakkaat työllistyivät, olivat keittiö-, siivous- ja kuljetusalat.

Vuoden 2013 aikana uutta Triangeli-projektin asiakkaille on mahdollisuus suorittaa työelämän lupakortteja, esimerkiksi hygieniapassi, työturvallisuuskortti tai trukkikortti. Kurssit ovat asiakkaille maksuttomia. Ensimmäinen käynnissä oleva kurssi on 2. tammikuuta käynnistynyt Jujupaja Oy:n järjestämä järjestyksenvalvojakurssi.

Triangeli-projekti alkoi 7.12.2011 ja asiakastyö päättyy 30.4.2014. Projektia hallinnoi Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Turun kaupunki.