tiistai 15. tammikuuta 2013

Yle: Poliisi tutkii kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook -kirjoittelua

Yle Uutiset: Poliisi tutkii kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook -kirjoittelua 15.1.2013
Yle Uutiset: Juttu valtuutetun ulkomaalaiskirjoituksesta jakoi lukijoita

Pohjois-Karjalan poliisi tutkii kontiolahtelaisen perussuomalaisen kunnanvaltuutetun Mika Hiltusen Facebook-kirjoituksia. Juttua tutkitaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Hiltunen kirjoitti Facebook-keskustelussa ulkomaalaisista ja pakolaisista erittäin kriittisesti.

Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook-kirjoittelusta. Yle Pohjois-Karjala toi maanantaina julkisuuteen kontiolahtelaisen perussuomalaisen kunnanvaltuutetun Mika Hiltusen Facebookissa esittämät kannanotot koskien ulkomaalaisia ja pakolaisia.

Hiltunen mm.kertoo kirjoituksissaan mielipiteitään ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista Suomessa ja arvostelee erityisesti somalialaisia.

Tieto kirjoituksista levisi myös muihin tiedotusvälineisiin ja nyt Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook-kirjoittelusta.

Juttua tutkitaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

_______________________________

Yle Uutiset: Juttu valtuutetun ulkomaalaiskirjoituksesta jakoi lukijoita

Yle Pohjois-Karjalan maanantaina julkistama uutinen kontiolahtelaisen valtuutetun maahanmuuttajia arvostelevista kommenteista sosiaalisessa mediassa poiki monitahoisia kommentteja. Osa nettikommentoijista puuttui rasismiuutisointiin yleensä, osa toi esille kantansa rasismiin Suomessa ja osa kritisoi, tai tuki valtuutetun ajatuksia.

Yle Pohjois-Karjala uutisoi eilen siitä, miten kontiolahtelainen perussuomalainen kunnanvaltuutettu syyttää Facebookissa pakolaisia ja turvapaikahakijoita sosiaalipummeiksi ja raiskaajiksi. Juttu levisi kaikkialle Suomeen ja kommentit saivat nettilukijat liikkeelle.

Tässä muutamia otoksia artikkelikommenteista:

Osa kommentoijista on jo kyllästynyt po. kommentteihin

”Arka”
Tuollaiset kommentit kannattaisi pitää poissa julkisuudesta, jos aikoo politiikassa toimia. Harkintakyky on tässä selvästi pettänyt.
Kokonaan toinen ja vakavampi asia on, että tuonkaltaisia ajatuksia on aika monella ihan tavallisella kansalaisella.

”Jaaha”
Se tuli sitten taas tämän päivän virallinen rasismiuutinen. Millaista rasisimivyörytystä on odotettavissa loppuviikosta? Jotenkin erikoista että kaikki mediat ovat yhtäkkiä saman asian kimpussa. Onko kyseessä suvaitsevaiston koordinoima hyökkäys vääräuskoisia vastaan?

Perussuomalaisia yleistettiin

”Lulu”
No,johan jotakin,Persuhan sieltä putkahti taas, pitkästä aikaa, lööppeihin. Persut ihmettelevät aina, kuinka heistä kirjoitetaan negatiivisesti aina. Olisikohan oikeeesti aika todellakin tämänkin persoonan katsoa itseänsä peilitä? Uskomatonta potaskaa, kuinka sananvapauden varjolla voi kirjoittaa ihan, mitä tahansa. Eroittaa tommonen poliitikko pitäisi. Kaveri teki Scubakit. Toivottavasti käy yhtä köpelösti, kun kokomuslaiselle kävi.

”Hyvä Suomi!!!”

Kyllä taas näemme miten Perussuomalaiset käytännössä "rakentavat" yhteiskuntaamme. Haukutaan ja sätitään puolelta toiselle. Todella rakentavaa, tällaiset ihmiset ne sitten meidän yhteiskunnan asioista päättää. Demokratia on yhtä toimiva kuin kansalaisten järjenjuoksu. Äänestäjät varmaan nyt ilahtuu. Ei voi muuta sanoa kuin Hyvä Suomi!!!

Kommentoijaa ja perussuomalaisia puolustettiin

”Tosi on”
Onpa suoraselkäinen kunnanvaltuutettu. Puhuu asiat niin kuin ne ovat. Tismalleen samaa mieltä on 90% kansasta. Ainoastaan näillä palstoilla aikaansa viettävät puunhalaaja ihmiset, jotka saavat leipänsä näiden pakolaisten hyysäämisestä ovat eri mieltä.

”Isofaija”
Perussuomalaiset edustavat hyvin suomalaista kansaa. Niitä kansankerroksia, jotka eivät aikaisemmin ole usein edes äänestäneet eivätkä ainakaan saaneet ääntään kuuluville. Suomalaisessa politiikassa. Tämä uusi syvän kansan riveistä tuleva ääni onkin aika hämmentävää luettavaa. Siinä näkyy oikea asenne asioihin, pelko ja kauhu miksei mitään tehdä? Vanhat asenteet ja maahanmuuttajien nuoleskelu, "vihreä ajattelu" on saanut Perussuomalaisista kansanedustajista ja valtuutetuista ikään kuin bensaa liekkeihin. Uutta ajattelemisen aihetta. Se on pelkästään hyväksi eikä mitenkään tuomittavaa. Niin paljon on mätää koko ajan Suomen politiikassa ja sen poliittisessa eliitissä.

Pohdittiin sitä, mikä on todellisuus maahanmuuttajien osalta

”Morgen”
YLE voisi välillä julkaista uutisen, jossa selvitetään kuinka monta prosenttia raiskauksista ja väkivallanteoista on maahanmuuttajien tekemiä. Kulttuurilla on merkitystä, sitä ei kannata kiistää, koska se olisi tosiasioiden peittelyä.

”Matti”
Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat loppujen lopuksi melkoinen marginaaliryhmä. Kyllä rikas valtio voi aina sen 500 pakolaista ottaa vuosittain. Yleisestä työvoimakehityksestä on aina hyvä syyttää maahanmuuttajia, mutta miksi kukaan ei syytä esim. naista, jolla on 10 lasta? Miksi hän on tehnyt niin monta lasta, kun nykyisillekään asukkaille ei riitä töitä?