maanantai 14. tammikuuta 2013

Yle: Kunnallispoliitikko pakolaisista: Sosiaalipummit raiskailee ja hakkaa ihmisiä

Yle Pohjois-Karjala: Kunnallispoliitikko pakolaisista: Sosiaalipummit raiskailee ja hakkaa ihmisiä 14.1.2013

Kontiolahtelainen kunnanvaltuutettu Mika Hiltunen (ps.) syyttää Facebookissa pakolaisia ja turvapaikahakijoita sosiaalipummeiksi ja raiskaajiksi. Perussuomalaiset sanoutuu puolueena irti valtuutetun sanomisista.

Kontiolahtelainen kunnallispoliitikko käyttää kovaa kieltä Suomeen tulleista pakolaisista ja turvapaikanhakijoista. Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu, yrittäjä Mika Hiltunen kirjoittaa Facebookissa pakolaisista, joita hän syyttää muun muassa sosiaalipummeiksi ja raiskaajiksi. Alatyylisiä sanoja tekstissään käyttävä Hiltunen kertoo mielipiteitään ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista Suomessa ja arvostelee erityisesti somalialaisia.

Perussuomalaisten joensuulainen kansanedustaja Osmo Kokko tuomitsee kunnanvaltuutetun Facebook-päivitykset ja sanoo, ettei kyseessä ole puolueen linja. Kokko korostaa, että kaikki väestöryhmät tekevät rikoksia.

- Provosointi on turhaa ja valtuustotasolla pitäisi ymmärtää, mitä kirjoittaa, sanoo Kokko.

Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piiristä todetaan, että työperäinen maahanmuutto on täysin normaalia.

- Ensisijaisesti on kuitenkin pyrittävä työllistämään Suomessa asuvat työttömät. Myös Suomen lakeihin perustuva sodan, uskonnon, vainon tai muun sellaisen perusteella pakolaisten vastaanotto on hyväksyttävää, toteaa puheenjohtaja Eero Bogdanoff.

Kansanedustaja Osmo Kokon mukaan piirihallituksessa on käyty keskustelua Facebook-käyttäytymisestä. Piirin puheenjohtaja Eero Bogdanoff sanoo, että tulevaisuudessakin on voitava ottaa asioihin kantaa, mutta on harkittava tarkemmin mitä kirjoittaa.

Kunnanvaltuutettu Mika Hiltunen kertoo Yle Pohjois-Karjalalle kirjoittaneensa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita arvostelleet kommenttinsa yksityishenkilönä eikä puolueen edustajana. Kunnanvaltuutettu kirjoittaa asioista julkisissa, kaikille Facebook-käyttäjille avoimissa henkilöprofiileissa.

- Seison edelleen sanojeni takana, sanoo Hiltunen.

Yle Pohjois-Karjalan yhteydenoton jälkeen päivitykset olivat kuitenkin poistuneet.

Mika Hiltunen korostaa, että hän otti Facebookissa osaa jo olemassa olevaan keskusteluun, joka käsitteli lehtiuutista maahanmuuttajien osallisuudesta rikoksiin.

TÄYDENNETTY 14.1.2013 klo 11:56 Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajan Eero Bogdanoffin näkemykset

TÄYDENNETTY 14.1.2013 klo 15.00 (Jyrki Utriainen) Mika Hiltusen pyytämä kommentti jutun lopussa.Mistä on kyse?
- Kontiolahtelainen kunnallispoliitikko syyttää kovin sanoin pakolaisia ja turvapaikanhakjoita rikollisiksi
- Perussuomalaisista todetaan, että kyseessä ovat yksittäisen ihmisen näkemykset eivätkä puolueen