maanantai 20. tammikuuta 2014

Ilta-Sanomat: Slunga-Poutsalo: Antti Rinne syyllistyi vihapuheeseen

Ilta-Sanomat: Slunga-Poutsalo: Antti Rinne syyllistyi vihapuheeseen 20.1.2014
Iltalehti/STT: Rinne: Perussuomalaisia hyvä ohjata ulkopuoleltakin
Nasima Razmyar: Yksittäistapauksia (blogi)

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa sanoo, että ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne harrastaa vihapuhetta.

- Mikäli PRO:n puheenjohtaja Antti Rinne voittaa Sdp:n puheenjohtajakisan, vaarantaa se perussuomalaisten ja Sdp:n osallistumisen samaan hallitukseen. Tulikohan Rinteellä mietittyä tätä, kun otti vihapuheen aseekseen tavoitellessaan puheenjohtaja Urpilaisen jakkaraa, Slunga-Poutsalo kysyy tänään julkistamassaan tiedotteessa.

Antti Rinne otti perussuomalaiset maalitaulukseen Helsingin Sanomien haastattelussa sunnuntaina. Rinne sanoi, ettei perussuomalaisilla ole arvoja.

- Ne puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia, Rinne sanoi Helsingin Sanomissa.

"Olemme joutuneet rauhoittelemaan heitä"

Slunga-Poutsalon mukaan Rinteen puheet ovat herättäneet suuttumusta perussuomalaisissa ay-aktiiveissa. Slunga-Poutsalon mukaan Rinteen puheet loukkaavat varsinkin Pron jäseninä olevia perussuomalaisia. Hänen mukaansa ammattiliitoissa olevat perussuomalaiset ovat olleet yhteydessä puoluetoimistoon ja uhanneet erota ammattiliitosta.

- Olemme joutuneet rauhoittelemaan heitä, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toteaa tiedotteessa.
Hänen mukaansa suomalaisen työn ja yrittämisen puolustaminen on perussuomalaisten ykkösasia.

- Laitamme suomalaisten hyvinvoinnin arvopohjamme mukaisesti maailman parantamisen edelle. Jos se puheenjohtaja Rinteen mielestä on rasismia ja fasismia, niin kyllä Sdp:n ja ay-eliitin perinteinen arvopohja on täysin hukassa.

Slunga-Poutsalo varoittaa STT:n mukaan, ettei puolue ehkä voi mennä hallitukseen Sdp:n kanssa, jos puoluetta johtaa Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

Myös muissa perussuomalaisissa Rinteen kommentit ovat herättäneet suivaantumista. Kansanedustaja Kaj Turunen kertoo Twitterissä tehneensä Rinteen puheista rikosilmoituksen.

__________________________________

Iltalehti/STT: Rinne: Perussuomalaisia hyvä ohjata ulkopuoleltakin

SDP:n puheenjohtajakisaa harkitseva Antti Rinne puolustaa lausuntoaan perussuomalaisista.

Rinne sanoo, ettei voi hyväksyä rasismia ja ihmisten eriarvoistamista.

- Ellei puoluejohto pysty pitämään yksinajattelijoita kurissa, se on huono juttu ja ulkopuoleltakin on hyvä ohjata oikeaan suuntaan.

Perussuomalaiset ovat suivaantuneet Rinteen viime viikolla Helsingin Sanomissa esittämästä lausunnosta, jonka mukaan perussuomalaiset ovat rasistisia ja fasistisia. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ehti jo varoittaa, että perussuomalaiset eivät ehkä voi mennä hallitukseen SDP:n kanssa, jos puoluetta johtaa Antti Rinne. Rinne on nykyisin ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Rinteen mielestä perussuomalaiset on populistinen puolue, jolta puuttuu yhteinen arvopohja. Tämän takia joukosta nousee aika-ajoin rasistisia kohulausuntoja.

Slunga-Poutsalo kutsuu Rinteen kielenkäyttöä vihapuheeksi. Perussuomalaiset asettavat hänen mielestään suomalaisten hyvinvoinnin maailman parantamisen edelle.

- Jos se puheenjohtaja Rinteen mielestä on rasismia ja fasismia, niin kyllä SDP:n ja ay-eliitin perinteinen arvopohja on täysin hukassa, Slunga-Poutsalo päivittelee.

Rinne puolustautuu toteamalla, ettei Suomen etujen ajamiseen kuulu ihmisarvon kyseenalaistaminen esimerkiksi rodun perusteella. Teollisuuspolitiikasta hän sen sijaan sanoo olevansa perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla.

Hän ei halua ottaa kantaa Slunga-Poutsalon uhkaukseen, etteivät perussuomalaiset mahtuisi hänen kanssaan samaan hallitukseen.

- Katsotaan ensin vaalit 2015 keväällä. Se määrittelee pohjan, josta lähdetään neuvottelemaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen kertoo tehneensä rikosilmoituksen Antti Rinteestä ja tämän sanomisista. Turunen sanoo Twitter-päivityksessään, ettei koe olevansa rasisti tai fasisti.

___________________________________

Nasima Razmyar: Yksittäistapauksia (blogi)

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kaipaa Suomeen roturekisteriä. Kirjallisessa kysymyksessään Immonen haluaisi, että Suomessa väestöryhmät rekisteröitäisiin etnisen taustan mukaan.

Homot, lesbot ja somalit tulisi laittaa Ahvenanmaalle keskenään asumaan ja katsoa, millainen malliyhteiskunta siitä rakentuisi. Tätä mieltä on Teuvo Hakkarainen, joka kannattaa suuren osan Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kanssa myös nuorten pakkotyötä hallitukselle jätetyssä talousarvioesityksessä. Lisäksi Hakkaraisen mukaan Helsingissä on neekeriukkoja torien kulmat täynnä tyhjän panttina.

Pentti Oinonen herätti huomiota ja paheksuntaa rinnastamalla homoparien perheensisäisen adoptoinnin eläimiin sekaantumiseen. Homot ärsyttävät Oinosta muutenkin, eikä hänen juhlissaan homot tanssisi, jos hän olisi presidentti. Näin Oinonen totesi radiohaastattelussa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on puolestaan sitä mieltä, että työnantajan pitäisi tietää työntekijän seksuaalisen suuntautumisen.

- Totta kai. Jos tuo niitä omia arvoja työssään esiin, tai jos arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa, että ne (työpaikan) arvot tulevat toteutumaan, Niikko toteaa.

Useat Perussuomalaisten kansanedustajat, kuten Juho Eerola ja Jari Lindström hyväksyvät kuolemantuomion käyttämisen rangaistuskeinona. Tiedoksi lukijoille, että viimeinen rauhan aikana teloitettu henkilö Suomessa oli Tahvo Putkonen, jonka tuomio pantiin täytäntöön 8. heinäkuuta 1825. Tuomioksi tuli kuolemantuomio kaula katkaisemalla ja hautaaminen kirkkomaan ulkopuolelle.

Poliisikansanedustaja Tom Packalén sijoittaisi syrjäytyneet vuokralaiset omille slummialueilleen, jossa he eivät pääsisi häiritsemään tavallisten kansalaisten arkea. Vielä kovemman asenteen Packalén ottaa niitä nuoria kohtaan, joilla on alkoholi- tai huumeongelma. Packalénin mielestä ”joku hylätty teollisuusalue voisi sopia paremmin juopottelemiseen ja narkkaamiseen” kuin Töölö, ruokaa voisi jakaa soppatykeistä ja ongelmanuorten majoitukseksi riittäisi yömajatyyppinen väestösuoja.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala vaatii puolestaan tuomioistuinten riipumattomuuden purkamista. Kirjallisessa kysymyksessään hän haluaa, että Suomen hallitus paimentaisi poliittisesti tuomioistuimia niiden käyttäessä tuomiovaltaansa. Perinteisesti oikeusvaltioissa on nähty, että toimeenpanovallan käyttäjä ei missään tapauksessa puutu itsenäisten ja riippumattomien tuomareiden toimintaan.

Useista maahanmuuttajiin kriittisesti suhtautuvista kommenteistaan tunnettu kansanedustaja James Hirvisaari kuvasi kaveriaan, kun tämä teki eduskunnassa, siis suomalaisen kansanvallan ja demokratian keskuksessa, natsitervehdyksiä, jotka sitten jälkikäteen laitettiin nettiin levitykseen.

Jussi Halla-aho tuomittiin korkeimmassa oikeudessa sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-aho kuvasi islamia pedofiliauskonnoksi. Lisäksi hän kirjoitti, että ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisi somalien kansallinen tai jopa geneettinen erityispiirre.

Mitä sitten tapahtui?

”– kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia”, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) totesi Perussuomalaisesta puolueesta Helsingin Sanomien haastattelussa. Nyt Perussuomalaisissa katsotaan, että Rinne on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, eikä puolue voi lähteä SDP:n kanssa samaan hallitukseen.

Kaikesta tästä tulee mieleen vanha suomalainen kansanviisaus: Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Jussi Halla-aho on sitä mieltä, että ”on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti”

Kyllähän tämäkin loukkasi. En tehnyt asiasta rikosilmoitusta, eikä tehnyt muuten kukaan muukaan 50 000 demarien jäsenestä.