torstai 30. tammikuuta 2014

Kansan Uutiset: Antirasismi X: Uusnatsien pääntaputus mennyt liian pitkälle

Kansan Uutiset: Antirasismi X: Uusnatsien pääntaputus mennyt liian pitkälle 30.1.2014
Maryan Abdulkarim: Piste toivottomille sankareille (blogi)

Antirasistinen feministinen verkosto ARX kritisoi mediaa rasistisen väkivallan peittelystä.

Helsingin Uutiset otsikoi 28. tammikuuta Suomen vastarintaliikkeen jäsenten tekemän ulkomaalaismiehen pahoinpitelyn olevan yksittäistapaus. Poliisin tiedotukseen perustuva väite on erittäin kapea tulkinta liikkeestä, sanoo Antirasismi X tiedotteessaan.

ARX:n mukaan lehti seuraa edellisen päivän Helsingin Sanomien jalanjäljissä, kun HS raportoi tunnustuksellisen kansallissosialistisen järjestön olevan kansallismielinen.

– HS myös välitti kritiikittömästi uusnatsien oman viestin, että EU- ja maahanmuuttajakriittinen sanoma ei kaikkia miellyttänyt. Mielestämme on vastuutonta kutsua rotuoppeja maahanmuuttokriittisyydeksi.

Verkoston mukaan väite yksittäistapauksesta on ”ilmeinen vale”.

– Natsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen uutisen tapahtumasta kirjoittanut henkilö on aiemmin tuomittu toisen ulkomaalaismiehen pahoinpitelystä, tuhopoltosta, kaasuaseiden salakuljetuksesta ja useasta pahoinpitelystä.

ARX lisää, että myös muilta järjestön jäseniltä löytyy tililtään väkivallantekoja, kuten esimerkiksi kirjastopuukotus Jyväskylässä, Helsinki Pride -kulkueen kaasuhyökkäys ja muita pahoinpitelyitä.

– Tällainen uusnatsien pääntaputtelu kansallismielisinä normalisoi heidän ihmisten tuhoamiseen ja väkivaltaan tähtäävää politiikkaansa. Tiedotusvälineiden on esitettävä asiat kuten ne ovat, ja poliisi ei saa vähätellä uusnatsien väkivaltaa, Antirasismi X vaatii.

___________________________________

Tiedote: Antirasismi X: uusnatsien pääntaputus mennyt liian pitkälle

Helsingin Uutiset otsikoi 28.1. Suomen vastarintaliikkeen jäsenten tekemän ulkomaalaismiehen pahoinpitelyn olevan yksittäistapaus. Väite perustuu poliisin tiedotukseen ja on erittäin kapea tulkinta liikkeestä.

Lisäksi lehti seuraa edellisen päivän Helsingin Sanomien jalanjäljissä ja raportoi tunnustuksellisen kansallissosialistisen – natsijärjestön siis – olevan kansallismielinen. HS myös välitti kritiikittömästi uusnatsien oman viestin: ”EU- ja maahanmuuttajakriittinen sanoma ei kaikkia miellyttänyt". Antirasismi X:n mielestä on vastuutonta kutsua rotuoppeja maahanmuuttokriittisyydeksi.

Väite yksittäistapauksesta on ilmeinen vale. Natsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen uutisen tapahtumasta kirjoittanut henkilö on aiemmin tuomittu toisen ulkomaalaismiehen pahoinpitelystä, tuhopoltosta, kaasuaseiden salakuljetuksesta ja useasta pahoinpitelystä. Myös muilta järjestön jäseniltä löytyy tililtään väkivallantekoja, kuten esimerkiksi kirjastopuukotus Jyväskylässä, Helsinki Pride -kulkueen kaasuhyökkäys ja muita pahoinpitelyitä.

Tällainen uusnatsien pääntaputtelu kansallismielisinä normalisoi heidän ihmisten tuhoamiseen ja väkivaltaan tähtäävää politiikkaansa.

Tiedotusvälineiden on esitettävä asiat kuten ne ovat, ja poliisi ei saa vähätellä uusnatsien väkivaltaa, Antirasismi X vaatii.

__________________________________

Maryan Abdulkarim: Piste toivottomille sankareille (blogi)

Kävelin taannoin Kivikossa, joka sijaitsee Kontulan vieressä Itä-Helsingissä. Kulkiessani huomasin tolpan, johon oli kiinnitetty tarra. Siinä luki suunnilleen näin: ”Emme halua kaduillamme kävelevän ihmisiä, joiden ihonväri, uskonto tai kulttuuri on muuta kuin meidän suomalaiseksi määrittelemää, joten tee jotain asialle.” Tuo ei siis ole suora lainaus – se on miten minä lukijana sen ymmärsin.

Tarra on osa Suomen vastarintaliikkeen (SVL) kampanjaa, jonka tarkoitus on ottaa julkiset tilat haltuun rasisteille. Samankaltaisia tarroja olen raaputellut pois muissakin kaupunginosissa Helsingissä ja viime keväänä myös Tukholmassa. Kyse ei siis ole mistään yksittäisestä tarrasta tai edes ”vain” kansallisesta ilmiöstä. Kun vastarintaliike järjestää seminaarin, paikalle tulee osallistujia useista Euroopan maasta. Kun viime viikon lauantaina vastarintaliikkeen aktivistit järjestivät tempauksen Vantaan Myyrmäessä, ainakin Ruotsi, Saksa ja Italia olivat edustettuina tässä kehittyneiden yksilöiden selkääntaputustapaamisessa.

Tempaus päättyi siihen, että aktivistit pahoinpitelivät paikalle sattuneen ei-etnisesti suomalaiseksi määrittelemänsä henkilön. Mikäli tavoite oli osoittaa mahdollisille silminnäkijöille SVL:n olevan tosissaan, viesti meni ainakin poliisilta ohi. Itä-Uudenmaan poliisi painotti tapahtuneen jälkeen, että kyseessä on yksittäistapaus.

Tämä ei ole ensimmäinen SVL:läisten tekemä pahoinpitely, joka kohdistuu vähemmistöryhmän edustajaan tai heidän viholliseksi määrittelemäänsä henkilöön. Viime vuoden tammikuussa Jyväskylässä tehty puukotus lienee tämäntyyppisistä väkivallanteoista tunnetuin. Tekijä on edelleen karkuteillä, vaikka poliisi tietää henkilön nimen. Poliisi vähättelee tapauksia, mikä nakertaa turvallisuudentunnetta enemmän kuin SVL:n tarrat tai tilojen haltuunottoyritykset.

SVL kirjoitti viime viikonlopun tapahtumista omilla sivuillaan ja siellä toistettiin se, mitä SVL on jo joitain vuosia hokenut kopioiden muiden maiden vastaavia järjestöjä: taistelu monikulttuurisuutta vastaan jatkuu, ilman kompromisseja.

SVL:n taistelu ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan ihmisiin, joiden etninen tausta on ei-pohjoismainen. He hokevat rasistisen ja antifeministisen ideologian vanhaa sanomaa, eli he vaativat yhteiskuntaa valkoihoisille ja toimintakykyisille heteroille, koska muuten yhteiskuntaa uhkaa moraalinen taantumus.

”Terve ydinperhe muodostaa yhteiskuntamme perustan. Yhteiskuntaelämän luonnonmukaisten perusteiden tuhoa vastaan täytyy taistella. Hallituksemme apu poikkeaville elementeille ja moraaliselle taantumukselle tullaan neutralisoimaan”, sanotaan SVL:n nettisivuilla.

Miksi halusin kirjoittaa tästä, tämän vuoden ensimmäisessä blogitekstissäni? Mielessä oli useampi aihe, joista halusin kirjoittaa – uusimmasta harrastuksestani, talvesta, kissani leluista ja vauvoista, joiden lihavat pikku kädet puristavat aikuisen poskia niin tiukasti että kyynel tulee silmään. Ne kaikki ovat aiheina paljon kiinnostavampia ja mielekkäämpiä kuin SVL. Tässä kuitenkin ollaan, joten: piste toivottomille sankareille. Saitte huomioni. Ja arvelen etten ole ainoa.