sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ilta-Sanomat: HS: Antti Rinne (sd) perussuomalaisista: "Rasistisia ja fasistisia"

Ilta-Sanomat: HS: Antti Rinne (sd) perussuomalaisista: "Rasistisia ja fasistisia" 19.1.2013

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd) ruoskii rajuin sanakääntein Sdp:tä, puolueen puheenjohtajaa Jutta Urpilaista ja perussuomalaisia tänään Helsingin Sanomissa.
Rinne sanoo HS:n jutussa, että Sdp:n pahimmilla kilpailijalla perussuomalaisilla ei ole arvoja.

- Ne puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia, ay-johtaja laskettelee.

Rinne on parhaillaan demariristeilyllä tunnustelemassa ilmapiiriä. Hänen odotetaan haastavan puheenjohtaja Jutta Urpilaisen Sdp:n puheenjohtajavaalissa ensi toukokuun puoluekokouksessa.

Rinteen mukaan demarien sanat ja teot eivät vastaa toisiaan.

- Kerromme, että puolustamme oikeudenmukaisuutta ja työpaikkoja – mutta emme ole tehneet sitä. Siksi tulee turpaan, Rinne lataa.

Viimeisissä kannatuskyselyissä Sdp:n suosio on ollut 15-16 prosentin luokkaa. Rinteen mukaan nykymenolla demareiden kannatus romahtaa ensi toukokuun eurovaaleissa alle 10 prosentin, jolloin meppiluku putoaisi yhteen.

Rinteen mukaan Sdp kärsii syvästä osaamattomuudesta.

- Sdp:stä on kadonnut hirveä määrä asiantuntemusta. Ongelma koskee kaikkia tasoja eduskunnasta puoluetoimiston kautta piireihin. Osaamista tarvitaan ohjelmien valmisteluun. Ohjelmatyö on ollut täysin jäissä oikeastaan koko Urpilaisen kauden, Rinne sanoo lehden haastattelussa.

Antti Rinteen odotetaan ilmoittavan ensi lauantaina lähdöstään tavoittelemaan Sdp:n puheenjohtajuutta.