lauantai 18. tammikuuta 2014

Uusi Suomi: Jussi Halla-aho: Näin EU hillitsisi siirtolaisuutta

Uusi Suomi: Jussi Halla-aho: Näin EU hillitsisi siirtolaisuutta 18.1.2014
Jussi Halla-aho: EU, maahanmuutto, taakanjako (blogi)

Perussuomalaisten kansanedustaja ja euroehdokas Jussi Halla-aho ehdottaa blogissaan Euroopan unionin laajuisia toimia siirtolaisuuden hillitsemiseksi. Halla-aho mukaan Eurooppa ei pysty kannattelemaan Välimeren yli tulevaa loputonta siirtolaisvirtaa.

Ratkaisuksi ongelmaan Halla-aho ehdottaa kahta ”strategista askelta”: siirtolaisille tarjottavien etuuksien leikkaamista ja viranomaisyhteistyön parantamista Välimeren eteläpuolisten maiden kanssa.

– Kolmansien maiden kansalaisille tarjottavat etuudet pitäisi koko unionin tasolla karsia samalle tasolle kuin ne nyt ovat Etelä-Euroopassa. Majoitus tulisi järjestää mahdollisimman edullisesti, suurissa yksiköissä ja muualla kuin suurissa kaupungeissa. Näin ehkäistäisiin paitsi paikallisesti ghettoutumista myös ns. sosiaalishoppailua unionin alueella, Halla-aho kirjoittaa blogissaan.

Viranomaisyhteistyöstä on Halla-ahon mukaan olemassa jo vakuuttavia tuloksia.

– Esimerkiksi Espanja onnistui pysäyttämään vielä muutama vuosi sitten hyvin vilkkaan virran Afrikasta Kanarian saarille yhteistyöllä Marokon ja muiden Afrikan länsirannikon valtioiden kanssa.

Halla-aho korostaa, ettei siirtolaisuuden rajoittamisessa ja maahanmuuton kontrolloimisessa ole kyse siitä, että ”Eurooppaan ei haluta vääränvärisiä ihmisiä”, vaan kontrollin tarkoituksena on hänen mukaansa torjua sellaisten ihmisten maahantulo, joiden ”saapuminen on ristiriidassa kyseisten maiden etujen kanssa”.

– Vastaavasta syystä koulutettujen kiinalaisten tuloa EU-alueelle ei rajoiteta läheskään yhtä tarmokkaasti kuin kouluttamattomien afrikkalaisten, Halla-aho selventää blogissaan.