perjantai 31. tammikuuta 2014

Radio Rex: Lisää pakolaisia Pohjois-Karjalaan

Radio Rex: Lisää pakolaisia Pohjois-Karjalaan 31.1.2014

Joensuu ja Kontiolahti ottavat lisää pakolaisia. Pitkittynyt Syyrian sisällissota on johtanut humanitaariseen kriisiin. Kärsijöinä on enimmäkseen siviilit. Joensuu ja Kontiolahti kertovat keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, kuinka paljon pakolaisia otetaan.

Joensuun kaupunki ja Kontiolahden kunta ovat ottamassa kiintiöpakolaisia Syyriasta. Syyrian sisällissota on pitkittyessään johtanut valtavaan humanitaariseen kriisiin, josta kärsii eniten siviiliväestö. Joensuu ja Kontiolahti haluavat omalta osaltaan auttaa hädässä olevia ihmisiä.

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan kuinka paljon kiintiöpakolaisia kuntiin on suunniteltu tulevan, millaisista olosuhteista pakolaiset saapuvat, miten heidät tullaan ottamaan vastaan ja kuinka heitä tullaan auttamaan suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa. Samalla kerrotaan myös kuinka hädässä olevien auttamisen kulut jaetaan kuntien ja valtion kesken.

Tilaisuudessa asiasta ovat kertomassa Joensuun kaupunginsihteeri Jari Horttanainen, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä, Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sote-yhteistoiminta-alueen sosiaalipalvelujen johtaja Leena Korhonen sekä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen yksikön päällikkö Reijo Vesakoivu ja työvoimapalveluasiantuntija Eija Ratinen.