tiistai 28. tammikuuta 2014

Vantan Sanomat: Poliisi: Vastarintaliikkeen tekemä pahoinpitely yksittäistapaus

Vantan Sanomat: Poliisi: Vastarintaliikkeen tekemä pahoinpitely yksittäistapaus 28.1.2014

Suomen vastarintaliikkeen katutempauksessa Myyrmäessä viime lauantaina tapahtunut pahoinpitely on poliisin mukaan yksittäistapaus.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen kertoo, ettei poliisilla ole tällä hetkellä tietoja siitä, että ääriliikkeen toiminta olisi yleistynyt Vantaalla.

– Tässä vaiheessa kyseessä on yksittäistapaus, Hyvärinen painottaa.

Suomen vastarintaliikkeen aktivistien epäillään pahoinpidelleen ulkomaalaistaustaisen miehen Myyrmannin edustalla sijaitsevalla Paalutorilla lauantaina iltapäivällä. Liikkeen pääkaupunkiseudun aktivistiryhmä kertoo verkkosivuillaan, että se saapui paikalle puoliltapäivin jakamaan sanomaansa tukevia lentolehtisiä ja juttelemaan paikallisten kanssa.

Tilanne kärjistyi paikalle saapuneen miehen kanssa niin, että aktivistit pahoinpitelivät hänet. Aktivistit kirjoittavat itse verkkosivuillaan, että mies haastoi riitaa, joten heidän oli aika puolustautua.

Tutkinnanjohtaja Hyvärinen kertoo, että tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella. Poliisilla on tilanteesta valvontakameranauhoja.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä. Hyvärisen mukaan kaikkia osallisia ei ole vielä tavoitettu.

– Tällä hetkellä epäiltyjä on ainakin kaksi, hän sanoo.

Suomen vastarintaliikettä pidetään äärikansallismielisenä, ja se on Suojelupoliisin tarkkailussa. Verkkosivuillaan liike kertoo vastustavansa nykyistä hallitusvaltaa sekä monikulttuurisuutta ja taistelevansa ilman ”kompromisseja” pohjoismaisen valtion perustamiseksi.

Suomessa liike on profiloitunut katutempauksilla, jollaisen se järjesti Vantaalla edellisen kerran viime lokakuussa Tikkurilassa.

Liike on ollut viime aikoina useasti julkisuudessa väkivallanteoista. Viime vuoden tammikuussa liikkeen jäsenet iskivät Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen Jyväskylässä. Helsingissä liikkeen jäsenet ovat ottaneet yhteen anarkistiaktivistien kanssa.