keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kansan Uutiset: Ministeri Risikko, te luotte vastakkainasettelua

Kansan Uutiset: Ministeri Risikko, te luotte vastakkainasettelua 1.3.2017

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitusta ympäröi rasistinen ja turvallisuutta uhkaava liikehdintä. Tappouhkauksia saanut pastori Marjaana Toiviainen vetoaa sisäministeri Risikkoon, jottei tämä asettaisi lausunnoillaan suomalaisia toisiaan vastaan.Pastori Marjaana Toiviainen on julkaissut avoimen kirjeen sisäministeri Paula Risikolle (kok.).

Kirjeessään Toiviainen ilmaisee huolensa Risikon lausunnoista koskien Helsingin Rautatientorilla meneillään olevia mielenosoituksia. Toinen on turvapaikanhakijoiden, toinen maahanmuuttovastaisen ryhmän.

Risikko on vieraillut molemmissa ja perusteli tämän Helsingin Sanomien haastattelussa näin:

Ministeri Risikko, te luotte juuri sitä vastakkainasettelua, josta mielenosoittajia syytätte.
”Kun äärikannat keskustelevat ja kaikki muut ovat hiljaa, se on vähän vakava juttu.”

Toisessa haastattelussa Risikko puhui kahden ”leirin” aiheuttamista turvallisuusriskeistä ja vastakkainasettelusta.

”Puhuitte ilmeisesti tietoisesti ”leireistä”, vaikka kyse on mielenosoituksista, demokratiaan ja sananvapauteen oleellisesti kuuluvan kansalaisoikeuden toteuttamisesta”, kirjoittaa Toiviainen, jonka nimissä turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen lupailmoitus on tehty.

Vastakkainasettelu karhunpalvelus yhteiskunnalle

Toiviainen korostaa, että turvapaikanhakijoiden mielenilmauksen järjestäjät ovat pitäneet koko ajan yhteyttä poliisiin ja että poliisi on kiittänyt järjestäjiä sujuvasta yhteistyöstä.

”Arvoisa ministeri Risikko, kun rakennatte kansalaisille mielikuvaa toisiaan vastaan taistelevista leireistä, teette yhteiskunnallemme karhunpalveluksen. Luotte juuri sitä vastakkainasettelua, josta mielenosoittajia syytätte.”

Toiviainen kertoo itse käyneensä keskusteluja maahanmuuttovastaisen mielenosoituksen edustajien kanssa.

”Keskusteluyhteytemme on varsin hyvä, vaikka se vaatiikin kaikilta osapuolilta paljon. Jaamme esimerkiksi syvän huolen Suomen elintasoeroista ja köyhimpien köyhtymisestä.”

Miksi leimaatte äärikannaksi?

Toiviaisen mukaan Risikon lausunnot leimaavat turvapaikanhakijoiden mielenosoitusta tukevat tahot ”äärikannaksi”. Se on Toiviaisen mielestä sivuuttavaa.

”Minun on vaikea ymmärtää, miksi leimaatte oikeudenmukaisuutta ja yhteiskuntarauhaa rakentavat tahot, suomalaisen demokratian vahvistajat, äärikannan edustajiksi.”

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitusta eri tavoin tukevia tahoja ovat esimerkiksi piispan Irja Askola, Helsingin seurakuntayhtymä, ortodoksinen yhteisö, Kiasma, Ateneum, Kansallisteatteri, kulttuurikeskus Caisa, yli sata tutkijaa ja professoria, lukuisat kansanedustajat, yrittäjät, taiteilijat ja kirjailijat.