perjantai 24. maaliskuuta 2017

Yle: Turvapaikanhakijoiden mielenosoittajien teltta syttyi liekkeihin Rautatientorilla – Poliisi tutkii mahdollista polttoyritystä

Yle: Turvapaikanhakijoiden mielenosoittajien teltta syttyi liekkeihin Rautatientorilla – Poliisi tutkii mahdollista polttoyritystä 24.3.2017

Rautatientorilla oleva turvapaikanhakijoiden mielenosoitusteltta sytyttyi tuleen varhain perjantaiaamuna. Poliisin tietojen mukaan kyse voi olla polttoyrityksestä.

– Meillä on sellainen tieto, että polkupyörällä liikkunut henkilö olisi heittänyt telttaa kohti jotain ja telttakangas on syttynyt palamaan, sanoo tutkinnanjohtaja Anne Hietala Helsingin poliisista.

Telttakangasta noin neliömetrin alan verran tuhonnut palo saatiin sammumaan nopeasti. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä lievänä vahingontekona.

– Nyt jututetaan silminnäkijöitä ja selvitellään mitä on heitetty, miksi teltta on syttynyt palamaan ja kuka on tekijä, sanoo Hietala.

Poliisi on viime aikoina käynyt neuvotteluita molempien Rautatientorilla olevien leirien kanssa. Hietalan mukaan leireillä ei ole keskenään ollut yhteenottoja ja pelisäännöt ovat selvät.

– Tietysti, jos tällainen tilanne jatkuu, niin häiriöitäkin voi tulla. Poliisi suhtautuu näihin tietenkin vakavasti ja pyritään siihen, että tilanne jatkuu rauhallisena.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.