torstai 4. marraskuuta 2010

HS: Keskustanuorten Kurvinen: Perussuomalaiset itse syyllisiä älämölöön PN:ssa

Helsingin Sanomat: Keskustanuorten Kurvinen: Perussuomalaiset itse syyllisiä älämölöön PN:ssa 4.11.2010

Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen syyttää perussuomalaisia ja puolueen nuorisojärjestöä härskistä vaalitempusta Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Reykjavikissä.

"Molemmat tahot ovat nostaneet älämölön siitä, että heidän edustajansa on häädetty ulos Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmästä. Tämä kertoo joko täydellisestä tietämättömyydestä tai uskomattomasta röyhkeydestä", Kurvinen sanoo tiedotteessa.

PN:n kokouksessa herätti tiistaina keskustelua kansanedustaja Raimo Vistbackan (perus) käännyttäminen pois keskiryhmän kokouksesta. Keskiviikkona puheenjohtaja Timo Soini (perus) joutui puolestaan selittämään puolueen nuorisojärjestön veljeilyä pohjoismaalaisten laitaoikeistopuolueiden nuorten kanssa.

Kurvisen mukaan perussuomalaiset eivät saaneet kutsua keskiryhmään, eivätkä myöskään ennakolta tiedustelleet mahdollisuutta liittymiselle.

"Kun pyrkii pyytämättä ja yllättäen sellaiseen tapaamiseen, johon ei ole koskaan saanut kutsua, niin ei kai se kovin yllättävää ole, jos sieltä käännytetään pois", Kurvinen sanoo.

Kurvisen mukaan perussuomalaisten olisi syytä selventää "kameleonttimaista aatteellista taustaansa". Hän kummastelee, että puolueen nuorisojärjestön edustajaa ei tuntunut juuri haittaavan, vaikka pääsy keskiryhmään evättiin. Kurvisen mukaan edustaja löysi pian seuraa pohjoismaalaisista laitaoikeiston edustajista, joita Kurvinen pitää rasistisina.

Kurvisen mukaan ryhmä, joka on valmis veljeilemään rasististen liikkeiden kanssa, ei ole tervetullut mukaan PN:n keskiryhmään.

Perussuomalaisten nuorten lähentyminen pohjoismaalaisten laitaoikeistopuolueiden kanssa on ollut Kurvisen mukaan havaittavissa jo aiemmin.