lauantai 6. marraskuuta 2010

Uusi Suomi: Ehdotus Keskustasta: ”Imaamiopetusta korkeakouluihin”

Uusi Suomi: Ehdotus Keskustasta: ”Imaamiopetusta korkeakouluihin” 6.11.2010

Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mielestä Suomen tulisi tukea muslimiyhteisöä palvelevien imaamien koulutusta. Saarikon mielestä on syytä selvittää, millä keinoin imaamien opetusta voitaisiin järjestelmällisesti kehittää osana suomalaista korkeakoulutusta.

- Se tukisi muslimien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Samalla se ennaltaehkäisisi fundamentalististen uskonsuuntausten voimistumista ja takaisi nykyistä paremmin uskonnollisen opetuksen soveltuvuuden suhteessa suomalaiseen lainsäädäntöön, Saarikko toteaa lehdistölle lähettämässään tiedotteessa.

Saarikko sanoo pitävänsä ahdistavana ”räsäsläistä oikein- ja väärinoppineiden jaotteluun perustuvaa ajattelua sekä perussuomalaisten erilaisuutta torjuvaa maailmankuvaa”.

- Ei muuttuvalta maailmalta voi sulkea silmiä. Emme me voi tukkia maan rajoja tai asettua määrittelemään meille parhaiten sopivia avuntarvitsijoita. Muureja rakentamalla kylvetään vain vihaa. Ei toisen usko ole omalle uskolle uhka, ellei siitä sellaista halua rakentaa, Saarikko kertoo.

Imaamien koulutus on Saarikon mukaan tärkeää myös koulujärjestelmän kannalta. Nykyisin islamin opetuksen taso on suomalaisissa kouluissa kirjavaa ja sisällöltään vaihtelevaa. Islamilaisia uskonoppineita on verraten vähän eikä opettajuuteen tarvita erillistä muodollista pätevyyttä.