lauantai 30. heinäkuuta 2011

MTV3: Soini ripittää Jungneria

MTV3: Soini ripittää Jungneria 30.7.2011

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee voimakkaasti SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungneria. Soini pitää Jungnerin vaatimuksia Jussi Halla-ahon suhteen huonosti harkittuina. Jungnerin mukaan Halla-ahon tulisi erota eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta.

— Norjassa tämä valtava murhenäytelmä on osattu käsitellä paremmin kuin Suomessa. Siellä ei kukaan poliitikko syyttele toista eikä käytä tätä sisäpoliittisena lyömäaseena mutta Mikael Jungner on valinnut toisin, Soini arvostelee Jungneria Radio Novan haastattelussa.

Soini korostaa, että valiokuntien puheenjohtajuudet on päätetty eduskunnassa yksimielisesti.

— Mikael Jungner ja sosiaalidemokraatit ovat olleet yksimielisesti valitsemassa Halla-ahoa puheenjohtajaksi ja minua ihmetyttää nyt kovasti mitä hän on tehnyt tämän valinnan ja tämän päivän välillä sellaista, joka tämän luottamuksen on syönyt, Soini kummastelee.

Halla-aho on saanut julkisuutta Norjan joukkosurmien jälkeen, koska veriteoista syytetty Anders Behring Breivik mainitsi hänet internetissä julkaisemassaan manifestissa..

Junger esitti vaatimuksensa Halla-ahon erosta ensimmäisenä Ilta-Sanomissa.

_________________________________________________

Aamulehti/STT: Soini: ”Jätän Jungnerin kommentit omaan arvoonsa”

Sdp:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin aloite syrjäyttää Jussi Halla-aho (ps) eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta on jäämässä suutariksi.

Aamulehden Kuninkuusravien katsomosta tavoittama perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmäsi Jungnerin yrityksen alkuunsa.

– Jätän Jungnerin kommentit omaan arvoonsa, Soini sanoi Teivossa.

Soinin mielestä Jungnerin lausunnot ovat merkki siitä, etteivät demarit osaa käsitellä Norjan tragediaa, kun he alkavat syytellä muita poliitikkoja.

– Nyt pitäisi kunnioittaa uhreja, Soini totesi.

Jungner ei saa tukea myöskään hallituskumppani kokoomukselta. Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen mukaan niin kauan kuin Halla-aho nauttii perussuomalaisten ryhmän luottamusta, hän voi toimia nykyisissä tehtävissään.

Suomelle kiusallista

Jungner kertoi lauantaina Aamulehdelle, että sdp:n eduskuntaryhmä käsittelee Halla-ahon asemaa kesäkokouksessaan elokuun puolivälissä.

– Euroopassa keskustellaan tällä hetkellä paljon äärioikeistolaisuudesta ja rasismista. Suomen kannalta on äärimmäisen kiusallista, että yhden tärkeän valiokunnan puheenjohtaja linkittyy tähän outoon porukkaan, Jungner sanoi.

Jungner viittasi Norjan traagisiin tapahtumiin ja muistutti, että Halla-ahon kirjoituksista löytyy muun muassa vuodelta 2006 kolumni, jossa kerrotaan, että pohjoismaiset sosiaalidemokraatit ovat alhaisia matelijoita.

Utøyan saaren uhrit olivat pääosin sosiaalidemokraattisen nuorisoleirin osallistujia.