keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kainuun Sanomat: Seppo Turunen: Kolmesti kieltäjät

Kainuun Sanomat, kolumni: Seppo Turunen: Kolmesti kieltäjät 27.7.2011

Tämähän on veikeää!

Sama porukka, joka kiihottaa pääosin itseään ronskeilla vihapuheilla neekereistä, ählämeistä ja rajojen sulkemisesta, on nyt sitä mieltä, ettei heidän puheillaan olekaan mitään merkitystä. Että kunhan viljellään vihapuhetta ihan lämpimiksemme, ei siitä kukaan mitään opi tai omaksu.

Että toteutamme tässä vain sananvapauttamme, kun ihmiskunnan historiassa on netin ansiosta sellaiseen ensimmäisen kerran aito mahdollisuus.

Just joo.

Tehän toimitte kuin raamatun Pietari, joka ehti kieltää mestarinsa kolmesti ennen kuin kukko kiekaisi.

Ensin te kiellätte ihmisiltä heidän universaalit ihmisoikeutensa. Sitten te kiellätte kieltävänne mitään ja lymyätte piiloon maahanmuuttokriittisyyden viitan alle.

Ja sitten, kun joku hengenheimolaisenne panee hösseliksi ja alkaa toteuttaa vihapuheitanne oikeasti, te kiellätte oman vastuunne ja osuutenne siitä maanalaisesta virrasta, jossa Breivikin kaltaiset mielipuolet uivat ja josta he nousevat pintaan.

* * *

Tässä on ihan oikeasti peiliin katsomisen paikka.

Ja tässä on vastuuseen kasvamisen paikka.

Maailmassa ei ole asiaa, joka ei muuttuisi todeksi, kun sitä tarpeeksi kauan hokee. Sellainen on ihmisen mieli, valitettavasti.

Kaikkein härskeimpiä ovat väitteet, ettei Norjan joukkomurhia olisi tapahtunut, jos maahanmuutto olisi ajoissa kielletty.

Voi taivas tätä logiikkaa.

* * *

En ole kieltämässä keskustelua. En estämässä tuimaakaan väittelyä. En ikimaailmassa yhdy sensurointivaatimuksiin.

Sen sijaan kaipaan keskustelijoilta kykyä ajatella.

Sanokaapa vaikka, mitä ovat kulttuurimarxismi ja muslimivalta vaikka täällä Pohjoismaissa? Ihan yhtä kattavia vihankohteita kuin vaikka pottunenäisliberalismi.

Ja kuitenkin joku jossakin pitää niitä yhtä tosina kuin me pidämme vampyyrejä vilkkaan mielikuvituksen tuotteina, joku, joka saa jostakin ajatuksilleen vastakaikua. Joku, jonka ajatuksenkulkua joku toinen vahvistaa.

* * *

Kokonaan eri asia on se, miten Euroopan parinsadan vuoden kuluessa käy. Maailmassa on ennen Eurooppaa ollut lukuisia maailmanvaltoja, jotka ovat kaikki aikanaan kukistuneet.

Eivät meidän ongelmamme oikeasti johdu siitä, että tänne on tulossa ihmisiä, jotka suostuvat tekemään nekin työt, mitä me emme.

Meidän elintasonsäilytysongelmamme ovat paljon kauempana, Brasiliassa, Intiassa ja Kiinassa. Ne ovat kulttuureja ja talouksia, jotka haastavat meidät joka päivä tavoilla, joita emme edes huomaa.