perjantai 14. elokuuta 2009

Kansan Uutiset: Minkkinen perui rikosilmoituksensa

Kansan Uutiset: Minkkinen perui rikosilmoituksensa 14.8.2009

Minna Minkkisen blogi: Säästö se on pienikin säästö 11.8.2009

Taustaa:
Mediaseuranta: Vanun Minkkistä uhattiin polttouunilla 23.6.2009


Juhannuksen alla urjalalaisesta Rami Sipilästä rikosilmoituksen tehnyt Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Minna Minkkinen perui rikosilmoituksen tiistaina.

Urjalassa perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaana ollut Sipilä uhkasi Minkkistä polttouunilla Facebook-sivustolla käydyssä väittelyssä.

Sipilä muun muassa toivotti Minkkisen keskitysleirin uuniin ja vahvisti toivettaan sieg heil -tervehdyksellä.

Rikosilmoituksen tehtyään Minkkinen sanoi olevansa huolissaan äärioikeiston noususta Suomessa.

Nyt poliisin kanssa keskusteltuaan hän veti rikosilmoituksen pois.

– Ystävällinen poliisi kertoi, että on keskustellut tutkinnanjohtajan kanssa, ja he ovat todenneet, että asiassa ei juuri ole tapahtunut mitään laitonta ja että on hyvin todennäköistä, että syyttäjä ei lähde asiaa viemään eteenpäin, Minkkinen kirjoittaa blogissaan.

Hän toteaa uskovansa poliisin näkemykseen ja arvioi, että on yhteiskunnan rahojen ja poliisien ajan haaskausta tutkia asiaa enempää.

– Sipilä on Radio Rockin haastattelussa kertonut, että juttu meni liian pitkälle. Olen tämän ottanut anteeksipyyntönä.

________________________________________

Minna Minkkinen:

Tein juhannuksena rikosilmoituksen Sipilästä, koskien hänen herjauksiaan facebook keskusteluissa. Poliisi lähti tutkimaan juttua laittomana uhkauksena. Nostin syytteen koska tekohetkellä pelkäsin, että Sipilä saattaa tehdä tovereidensa kanssa jotain tyhmää. Toinen syys syytteen nostamiseen oli, että Sipilän ja kumppaneiden teksti oli loukkaavaa ja hyvän maun vastaista. On hyvä keskustella siitä millä tavalla toisille puhutaan ja internet on ihan yhtä pätevä keskusteluareena kuin kasvotusten käytävä keskustelu.

Poliisi soitti minulle tänään ja kyseli tunnelmia asian tiimoilta. Itse olen jo rauhoittunut ja en suinkaan pelkää Sipilän ja kumppaneiden tekevän minulle mitään. Ystävällinen poliisi kertoi, että on keskustellut tutkinnanjohtajan kanssa, ja he ovat todenneet että asiassa ei juuri ole tapahtunut mitään laitonta ja että on hyvin todennäköistä että syyttäjä ei lähde asiaa viemään eteenpäin. Mukavan poliisin kanssa juteltuani, totesimme että asiaa ei kannata viedä eteenpäin. On yhteiskunnan rahojen ja poliisien ajan haaskausta tutkia asiaa enempää. Sipilä on Radio Rockin haastattaleuissa kertonut, että juttu meni liian pitkälle ja olen tämän ottanut anteeksipyyntönä. Vaikka juhannuksena Sipilän kommenteista pelästyin,on asian vieminen oikeuteen kuitenkin minusta tällä hetkellä turhaa ja uskon poliisin visioon, että syyttäjä tämän jutun hylkäämään.

Summa Summarum. Asia on siis loppuunkäsitelty. Paha on saanut palkkansa ja rasisminvastainen työ jatkuu.