torstai 16. syyskuuta 2010

Aamulehti: Suomeen tulossa uusi maahanmuuttopolitiikan kiristämistä vaativa puolue

Aamulehti: Suomeen tulossa uusi maahanmuuttopolitiikan kiristämistä vaativa puolue 16.9.2010

Maahanmuuttopolitiikan kiristämistä ajava Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus ry ei löydy vielä oikeusministeriön puoluerekisteristä.

Puheenjohtaja Kalevi Helo sanoo, että kaikki 5 007 kannattajakorttia lähtevät ministeriön tarkistukseen syyskuun lopussa.

Uusi puolue tähtää nokkamiehensä kanssa ensi kevään eduskuntavaaleihin.

- Kansanedustajaehdokkuuksista kiinnostuneita on jo lähes jokaisesta vaalipiiristä. Vain muutama piiri puuttuu, mutta uskon, että saamme ehdokkaat valtakunnallisesti.

Kortin allekirjoittaneista yli 90 prosenttia on Tampereelta. Helo uskoo, että määrä kuvastaa tulevan puolueen kannattavuutta koko Suomessa.

Helon mukaan ehdokkaita tulee olemaan useita. Sitä, onko mukana julkisuuden henkilöitä tai kuinka monesta ehdokkaasta on kyse, Helo ei tässä vaiheessa halua kommentoida.

Vapauspuolueen mielestä maahan työtä tekemään ja veroja maksamaan tulevat ulkomaalaiset ovat tervetulleita. Helo toteaa, että kyse ei ole rasismista.

- Emme kuitenkaan halua, että työttömiin maahanmuuttajiin kulutettavat varat ovat pois suomalaisilta tulevaisuudessa, Helo sanoo.

Fakta: Puolueeksi
Puoluerekisteriin voi hakea yhdistysrekisteriin rekisteröity yhdistys. Puoluerekisteriä ylläpitää oikeusministeriö.

Yhdistyksen on liitettävä hakemukseen vähintään 5 000 ministeriön vahvistamaa kannattajakorttia.
___________________________________


YLE Uutiset: Suomeen tulossa taas uusi maahanmuuttokriittinen puolue

Suomeen ollaan jälleen perustamassa uutta maahanmuuttokriittistä puoluetta, kertoo Aamulehti. Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus ei ole vielä oikeusministeriön puoluerekisterissä. Puolueeksi mielivän yhdistyksen keräämät 5 007 kannattajakorttia lähtevät ministeriön tarkistukseen syyskuun lopussa.

Aamulehden mukaan Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus tähtää ensi kevään eduskuntavaaleihin. Oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen mukaan Vapauspuolue on ilmoittanut tuovansa hakemuksen 27. syyskuuta.

- Meillä menee noin kuukausi papereiden käsittelyyn, joten jos ne ovat kunnossa, se ehtii puolueeksi eduskuntavaaleihin, Jääskeläinen kertoo YLE Uutisille.

Vapauspuolue-yhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Helo kertoo lehdelle, että yhdistys on löytänyt kansanedustajaehdokkuuksista kiinnostuneita lähes jokaisesta vaalipiiristä. Yhdistyksen kortin allekirjoittaneista yli 90 prosenttia on Tampereelta.

Vapauspuolue toivottaa tervetulleiksi Suomeen työtä tekemään ja veroja maksamaan tulevat ulkomaalaiset, mutta vastustaa verorahojen käyttämistä työttömiin maahanmuuttajiin. Helon mukaan kyse ei ole rasismista.

Muutos 2011 pääsemässä puolueeksi

Viime vuonna perustettiin maahanmuuttokriittinen poliittinen yhdistys Muutos 2011, joka on myös pyrkimässä puoluerekisteriin.

Muutos 2011 ilmoitti saaneensa 5 000 kannattajakorttia kasaan kesäkuussa. Puoluehakemus ja kortit on jätetty oikeusministeriöön. Jääskeläisen mukaan yhdistyksen pääsy puoluerekisteriin on aivan maalisuoralla.

- Se on pääsemässä puolueeksi. Paperit ovat vain ministerin allekirjoitusta vaille valmiit.

Myös Muutos 2011 tähtää ensi kevään eduskuntavaaleihin. Jääskeläisen mukaan uusien puolueiden perustaminen on tyypillistä eduskuntavaalien lähestyessä.

- En olisi yllättynyt, jos puoluehakemuksia tulisi vielä muutama lisää, Jääskeläinen toteaa.

Puolueeksi pääsy vaatii rekisteröidyltä yhdistykseltä vähintään 5 000 kannattajaa. Sillä tulee olla säännöt, joilla turvataan demokraattinen päätöksenteko ja tavoitteet ilmaiseva puolueohjelma. Lisäksi yhdistyksen tarkoituksena tulee olla valtiollisiin asioihin vaikuttaminen.