tiistai 21. syyskuuta 2010

Pohjalainen: Jäävin pitää käyttää järkeä

Pohjalainen: Jäävin pitää käyttää järkeä 21.9.2010

[...]
Järjen käyttöon sallittua myös maahanmuutosta käytävässä keskustelussa. Töllin mielestä Suomessa viljellään virheellisiä käsityksiä ja levitellään erilaisia legendoja turhankin paljon.

-En tiedä miltään osalta, että turvapaikanhakija saisi kantasuomalaista parempia sosiaalietuuksia. Tilanne on päinvastainen, Tölli antaa esimerkin.

Tölli muistuttaa, että Suomen turvapaikkapolitiikkaa on selkeästi tiukennettu viimeisen kahden vuoden aikana.

-On luotu lainsäädäntöä, joka on vähentänyt hakijoiden määrää. Viime kesänä tiukennettiin EU-kansalaisten osalta turvapaikkahakemusten käsittelyä ja se vaikutti heti, hän muistuttaa.

Tölli pitää tärkeänä, että Suomi kulkee lainsäädännössä rinta rinnan EU:n ja muiden Pohjoismaiden kanssa. Näin vältytään vetovoimatekijöiltä.

-Sosiaalietuuksien, perheen yhdistämiskriteerien ja turvapaikan myöntämisperusteiden on oltava yhtäläiset, hän korostaa.

Rasismia Tölli ei hyväksy missään muodossa ja muistuttaa, että myös maahanmuuttajat ovat ihmisiä, eivät pelkkää massaa.

-Maahanmuuttopoliittista keskustelua aivan varmasti käydään, mutta on pysyttävä asiassa ja tiedettävä, mistä on kysymys, hän korostaa.

Maahanmuuttajiin usein yhdistettävä rikollisuus on asia, jonka suhteen Tölli on ehdoton. Sitä hän ei suvaitse.

-Järjestelmää pitää kehittää niin, että se torjutaan. Tämä koskee myös kerjäämiseen liittyvää rikollisuutta, hän toteaa.