torstai 16. syyskuuta 2010

Kummakerho: Nuiva Manifesti

Kummakerho: Nuiva Manifesti (blogi) 16.9.2010

Nationalismi Suomessa on hyvin vanha ilmiö. Tällä maalla on itseasiassa hyvin nolo historia Natsi-Saksan liittolaisena, valkoisten kansanlahtausleireissä, sekä tietenkin kovin kiillotetulla paikalla herrakansojen ikuisina alamaisena ja pelinappulana.

Kun Uralin Perhosessa Mannerheim homosteli, tuntui monella menevän valkoinen pisara väärään kurkkuun. Mutta lopulta sotakin oli jo hävitty vuosikymmenet sitten ja “Älä Kerro Äiti Venäjälle” -politiikka tehnyt tehtävänsä nationalismin muovaamisessa uusille urille. Nykyään ylpeyttä tunnetaan alasajetusta hyvinvointivaltiosta ja veloissa rypevästä vakavaraasta valtiosta. Kansallisprojektit kuten sotavelkojen maksaminen ja oikeastaan aika ylikansallinen Nokia, ovat suomalaisten nationalistien käsityksiä suurista saavutuksista. Mistä pääsenkin kätevästi perussuomalaisten Nuivaan Vaalimanifestiin, tuohon maahanmuuttokriitikoiden kansallisprojektin julkilausumaan.

Manifesti puhuu sosiaalisesta ja spontaanista maahanmuutosta, joka tietenkin pitäisi kieltää ja tehdä mahdottomaksi. Tekstissä ehdotetaan maahanmuuttajien tekeminen toisen luokan kansalaisiksi ja kansalaisuus heille ehdolliseksi samalla kun ehtoja jo pelkän oleskeluluvan saamiselle tiukennettaisiin.

Ehtona maahanmuuttajien hyväksymiselle on, että maahanmuuttajat integroituvat “normaaliin” yhteiskuntaan. Eli puhuvat suomea, ovat kuin suomalaiset ja tekevät töitä. Perssuomalaisilta ei hyvinvointia tipu, suurin osa tuista evättäisiin juuri maahanmuuttajilta, eikä se vähä mikä jäisi todellakaan tulisi rahan muodossa. Perssuomalaiset olisivat myös ajamassa maahanmuuttajat pois lähiöistä halvempiin asuinpaikkoihin, viemästä halpoja asuntoja lähiöistä ja olemasta niissä piru vie keskenään!

Tämän kaiken tarkoitus on manifestin mukaan korjata ongelmia joita monikulttuurisuudesta syntyy. Mitkä outoa kyllä, ovat kokonaan päässeet unohtumaan manifestista. Olen kai missannut jotain kun itse maahanmuuttokriitikot näyttäytyvät minulle suurinpina ongelmina.

Mutta ilmeisesti ongelmia on perssuomalaisilla ja nuivan manifestin ratkaisu on maahanmuuttajien suomalaistaminen. Strategia tuntuu olevan suurinpiirtein tälläinen: opi vieras kieli, kärsi kurjuudessa, elä keskellä ei mitään mielellään yksin, kärsi vähän lisää ja tee töitä minkä ehdit ja sokerina pohjalla vanha viisaus, eli että kärsimyksen palkka on aika paska.

Ja kuka on oleva tämän kaiken takana? No kukapa muukaan kuin pienimielinen byrokraatti, tuo suomalaisuuden sankari. Tämä kaikki kuullostaa ehkä liiankin tutulta. Suomalainen kansallismieli saattaa olla masentunut, mutta nousee kuitenkin joka aamu sängystä kärsiäkseen aina vähän lisää tai ainakin aiheuttaakseen sitä kanssakärsijöille.

Pizza-Kebab ravintolat ja Turun buddhalainen temppeli eivät perssuomalaisten manifestissa ole ollenkaan ongelmia, vaan päinvastoin – nehän ovat työpaikkoja ja suomalaiseen yhteiskuntaan asettautumista. “Romanian kansalaiset” sen sijaan saavat manifestissa erityismaininnan – hehän eivät toteuta suomalaista kärsimyksen etiikkaa, vaan kärsivät aivan omalla tavallaan.

Viime aikoina fasistien tekemissä iskuissa ei oikeastaan ole perussuomalaisten manifestin valossa hirveästi järkeä. Pizza-Kebab paikkojen ja budhalaisten temppelien tuhoaminen ei ole suomalaisen kärsimyskultin puolustamista vaan vihaa ja väkivaltaa aivan toisenlaisella periaatteella.

Epäilen, että tämän takia maahanmuuttokriitikot ovat niin nopeita sanomaan että eivät ole rasisteja. He tosiaankin puhuvat kulttuurista – uskosta siihen että suomalainen kulttuuri olisi jotenkin parempaa ja normaalia vaikkakin ehkä itsemurhille, perheväkivallalle, alkoholismille ja masennukselle altistavaa.

Tämän takia ei maahanmuuttokriitikoita kuitenkaan pitäisi päästää pälkähästä. Päinvastoin – juuri kulttuurisella ylemmyydentunnolla ihmiset ovat tehneet kautta aikojen aivan hirveitä asioita kanssaihmisilleen ja käyttäytyneet kaikintavoin ala-arvoisesti ja perustelleet myös rasismia samoin kuin tänä päivänä esimerkisksi homonationalismia.

Tähän eivät yhden asian järjestöt tai liikkeet pysty vastaamaan, sillä vaikka maahanmuuttokriitikot puhuvatkin yhtä asiaa vastaan on heillä mielessään selkeä käsitys kokonaisvaltaisesta muutoksesta ja päämäärästä. Maahanmuuttajien kontrollointi antaa vain tavan päästä luomaan maailmaa joka vastaa heidän käsitystään hyvästä. Tässä maailmassa “vähemmistöt” eivät voi saada mitään etuja tai erivapauksia “enemmistöön” nähden. Nuiva manifesti käsittelee maahanmuuttoa, mutta ajattelu koskee kaikkia muitakin “vähemmistöjä” ja ihmisiä jotka eivät toteuta perssuomalaisten käsitystä normaalista suomalaisesta kulttuurista.