maanantai 27. syyskuuta 2010

HS: Maahanmuuttovastainen vapauspuolue rekisteröitymässä puolueeksi

Helsingin Sanomat: Maahanmuuttovastainen vapauspuolue rekisteröitymässä puolueeksi 27.9.2010

Suomeen on tekeillä uusi puolue. Vapauspuolue on kerännyt tarvittavan määrän kannattajakortteja, ja se toimittaa ne tänään maanantaina oikeusministeriöön tarkastettavaksi.

Uusi puolue tähtää ensi kevään eduskuntavaaleihin, ja sen kärkiteemana on maahanmuuttovastaisuus. Perussuomalaisten linjauksia ryhmä pitää "liian vasemmistolaisina".

Puolueen puheenjohtaja on Kalevi Helo. Viime viikolla ryhmän riveihin siirtyi turkulainen kuntavaltuutettu Olavi Mäenpää, joka on saanut useita sakkotuomioita kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

_____________________________________________________________

YLE Uutiset: Maahanmuuttovastainen Vapauspuolue haki rekisteriin

Uusi tulokas Vapauspuolue on maanantaina toimittanut kannattajakorttinsa oikeusministeriöön. Maahanmuuttovastainen, ensi kevään eduskuntavaaleihin tähtäävä puolue kertoi aiemmin syyskuussa keränneensä tarvittavat 5 000 kannattajaa.

Ministeriö lisää Vapauspuolueen puoluerekisteriin tarkastettuaan hakemuksen. Puolueeksi pääsy vaatii vähintään 5 000 kannattajaa ja muun muassa puolueohjelman.

Tampereella perustettu Vapauspuolue on maahanmuuttokysymyksen ohella esimerkiksi pakkoruotsin poistamisen ja ydinvoiman vastustamisen asialla. Verkkosivujensa mukaan Vapauspuolue haluaa hajottaa maahanmuuttokriittistä rintamaa sekä erottua liian vasemmistolaisena pitämästään perussuomalaisten ja Timo Soinin politiikasta.

Toinen maahanmuuttoteemalla vaaleihin yrittävä puolue Muutos 2011 jätti kannattajakorttinsa kesällä. Se lisätään pian virallisesti puoluerekisteriin. Muutos 2011 on kertonut tavoittelevansa eduskunnasta 2–3 paikkaa.