tiistai 6. joulukuuta 2011

Kaleva: Vastaanottokeskuksessakin juhlitaan Suomen itsenäisyyttä

Kaleva: Vastaanottokeskuksessakin juhlitaan Suomen itsenäisyyttä 6.12.2011

Joulukuun kuudes on erityinen päivä myös Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksen aikuisille ja nuorille. Hekin juhlivat Suomen itsenäisyyttä.

Monelle pakolaiselle ja turvapaikanhakijalle Suomen itsenäisyyspäivä merkitsee vapauden päivää. Päivä nimittäin symboloi sitä vapautta, jota ei omassa menneisyydessä ollut.

"Maassani ei voi tehdä mitään. Mitään. Vapautta ei ole. Suomalaisilla on mahtava vapaus, josta ihmiset ovat iloisia. Minäkin olen iloinen", somali Younis kertoo.

Kun Finlandia-hymni alkoi soida neljältä, osa kuunteli seisaaltaan keskittyneenä ja osa kävi jo hakemassa kakkua. Mitä pidempään juhla jatkui, sitä vapautuneemmaksi tunnelma tuli. Viiden aikaan tanssittiin jo suomalaisen iskelmän tahtiin, kukin omalla tyylillään.

Oulussa on juhlittu itsenäisyyspäivää tänään myös esimerkiksi Madetojan salissa, jossa kansalaisjuhla alkoi kello 13. Lipunnosto ja kunnialaukaukset olivat Linnansaaressa aamulla. Ylioppilaskunnan soihtukulkue on kulkenut Rauhalasta kaupungintalon edustalle ja Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille, ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kuoro aloitti esityksensä kaupungintalon portailla ennen kuutta. Kempeleessä on seppeleenlasku sankarihaudoille kello 18.

Lue lisää keskiviikon Kalevasta!